Google plătește 60 de milioane de dolari, după ce a dezinformat utilizatorii legat de datele colectate

Google plătește 60 de milioane de dolari, după ce a dezinformat utilizatorii legat de datele colectate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 aug 2022

Pentru a scăpa de un proces în care a fost acuzat că nu a informat corect utilizatorii cu privire la colectarea datelor de localizare, Google a fost de acord să plătească 60 de milioane de dolari.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În aprilie anul trecut, Google a fost găsit vinovat de încălcarea legislației australiene pentru că a lăsat utilizatorii să creadă că nu colectează datele de localizare atunci când istoricul de localizare era dezactivat.

Google oferea două opțiuni privind datele de localizare - „location history” și „web and app activity”. Când prima era dezactivată, dar a doua rămânea funcțională, datele utilizatorilor erau colectate în continuare.

Google a lansat un site care ajută copiii să învețe să citească CITEȘTE ȘI Google a lansat un site care ajută copiii să învețe să citească

Tactica Google a creat confuzie (chiar în mod intenționat, cred autoritățile) în rândul utilizatorilor. Asta pentru că era logic să crezi să oprind „location history” datele de localizare nu sunt colectate.

Confuzia a fost susținută și de faptul că Google a lăsat utilizatorii să creadă acest lucru, fără a oferi informații clare despre ceea ce reprezintă și ce fac cele două opțiuni pe smartphone-urile cu Android.

Acum, cele două părți, Google și autoritatea australiană pentru competiție, au căzut de acord și consideră corectă suma de 60 de milioane de dolari ca plată compensatorie pentru ceea ce autoritățile numesc „înșelarea utilizatorilor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
proces
australia
localizare