Experții în securitate cibernetică au descoperit în magazinul oficial de conținut pentru Android mai multe aplicații care furau parolele de Facebook ale utilizatorilor.
În ciuda faptului că se laudă frecvent cu tehnicile avansate de protecție pe care le folosește, securitatea pe care Google o oferă utilizatorilor săi care descarcă aplicații din Play Store - magazinul oficial și, teoretic, cea mai sigură sursă - rămâne cel puțin discutabilă.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Un nou incident umbrește eforturile gigantului american, după ce specialiștii firmei Dr. Web au descoperit în Google Play 9 aplicații, cu peste 5,8 milioane de download-uri, care furau parolele de Facebook ale celor care le descărcau.
Aplicațiile promiteau utilizatorilor că blochează reclamele, însă, condiția era ca aceștia să se logheze cu Facebook. Numele și parolele introduse ajungeau la dezvoltatorii aplicațiilor.
Aplicațiile în cauză se numeau Rubbish Cleaner, Inwell Fitness, Horoscope Daily, App Lock Keep, Lockit Master, Horoscope Pi, App Lock Manager. Acestea conțineau cinci variante diferite ale malware-ului Android.PWS.Facebook - numit așa tocmai pentru abilitatea de a fura parolele de Facebook.
CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat cliențilorAplicațiile problematice au fost eliminate din Play Store, iar Google spune că a și șters conturile dezvoltatorilor care le-au creat.