Google Podcasts va fi închis

Google Podcasts va fi închis
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 apr 2024

Google, care luni a aniversat 20 de ani de când a lansat Gmail, va închide mâine serviciul Google Podcasts.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Mutarea este considerată de gigantul american drept una de consolidare a serviciilor audio pe care le oferă.

Astfel, Google renunță la aplicația dedicată special podcast-urilor și mută această categorie de conținut în YouTube Music.

Netflix aduce sau readuce o serie întreagă de producții importante CITEȘTE ȘI Netflix aduce sau readuce o serie întreagă de producții importante

Compania recomandă și speră că utilizatorii care foloseau până acum Google Podcasts vor începe cuminți să folosească YouTube Music și nu vor alege una din numeroasele alternative care există pe piața podcast-urilor.

Închiderea efectivă a serviciului Google Podcasts va avea loc marți, 2 aprilie. Astfel, cei care vor să-și exporte biblioteca de conținut, și nu au făcut-o până acum, mai au numai câteva ore.

Gigantul american este recunoscut pentru strategia ambiguă de produs pe care a dezvoltat-o de-a lungul anilor, cu numeroase schimbări de brand și închideri bruște de servicii.

Prin această consolidare, Google a ales o strategie similară celei folosite de Spotify, care îngrămădește toate tipurile de conținut (muzică, podcast-uri, ebook-uri, clipuri verticale și, mai nou, tutoriale video) într-o singură aplicație, stârnind, astfel, mânia unora dintre utilizatori.

Google Podcasts număra peste jumătate de miliard de descărcări.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
podcast
audio
youtube music