Google Search extinde disponibilitatea AI-ului

Google Search extinde disponibilitatea AI-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 apr 2024

La aproape un an de când au fost lansate în Statele Unite, răspunsurile generate de inteligența artificială din paginile de căutare Google sunt acum disponibile și în Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Marea Britanie devine a doua țară în care Google afișează răspunsurile produse de AI, după Statele Unite, unde această facilitate era lansată în luna mai a anului trecut.

La fel ca și în Statele Unite la început, doar o fracțiune dintre utilizatorii britanici vor vedea creațiile inteligenței artificiale în cadrul motorului de căutare.

Google Search ar putea cere bani pentru funcțiile de AI CITEȘTE ȘI Google Search ar putea cere bani pentru funcțiile de AI

Google se mișcă extrem de încet în ceea ce privește extinderea a ceea ce numește Search Generative Experience, mai ales după experiențele avute în ultimul an cu AI-ul - Bard a debutat cu o informați falsă, ceea ce a scăzut valoarea acțiunilor companiei, iar Gemini a creat false imagini istorice.

Compania este conștientă de apetitul modelelor lingvistice de a inventa informații, dar nu este dispusă să lase Microsoft și OpenAI să ia un avans prea mare.

În cazul Google, care este de departe cel mai folosit motor de căutare, există și alte implicații - pe măsură ce Google va afișa mai multe informații prin intermediul AI-ului (care le preia de pe site-urile scanate), va scădea și traficul organic pe care site-urile îl vor primi din Google.

Gigantul american spune că, deocamdată, se concentrează pe afișarea răspunsurilor generate de AI în cazul căutărilor unde nu există suficiente surse de calitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
statele unite
marea britanie