Google și-ar putea reboteza chatbot-ul

Google și-ar putea reboteza chatbot-ul
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 feb 2024

Lansat în urmă cu mai puțin de un an, Bard, chatbot-ul prin care Google încearcă să concureze cu ChatGPT, ar urma să treacă printr-o schimbare de nume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unui document intern care a ajuns pe X, Google este pe punctul de a opera mai multe schimbări în ceea ce privește chatbot-ul Bard, schimbări care ar urma a fi anunțate în curând.

În primul rând, Bard ar urma să se numească Gemini, nume pe care-l preia de la modelul lingvistic pe care se bazează mai nou - Google este în plin proces a integra modelul lingvistic Gemini în chatbot-ul companiei.

Meta va identifica pe rețelele sale de socializare orice imagine generată de inteligența artificială CITEȘTE ȘI Meta va identifica pe rețelele sale de socializare orice imagine generată de inteligența artificială

Apoi, Google se pregătește să lanseze, în sfârșit, o aplicație prin care chatbot-ul său să poată fi apelat mai facil decât prin intermediul unui browser web.

Nu în ultimul rând, compania este pe punctul de a lansa oficial Gemini Advanced, o versiune contracost a chatbot-ului.

Utilizatorii plătitori vor avea acces la Gemini Ultra 1.0, despre care gigantul american spune că este un model lingvistic complex, mai bun în a înțelege rațiunile logice și nuanțele vorbirii.

Gemini Ultra 1.0 este optimizat pentru limba engleză, dar abonamentul contracost care facilitează accesul la acesta va fi disponbil în toate țările în care poate fi deja folosit chatbot-ul companiei.

Conform aceluiași document, este o chestiune de zile până când Google va anunța oficial toate aceste schimbări.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chatbot
bard
gemini
ai
model lingvistic