Doar 7% din veniturile Apple sunt aduse de Uniunea Europeană

Doar 7% din veniturile Apple sunt aduse de Uniunea Europeană
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 feb 2024

Cu o lună înainte de intrarea în vigoare o noii legislații europene pentru piețe digitale și a schimbărilor forțate de aceasta în cazul dispozitivelor Apple, compania americană le amintește investitorilor că Uniunea Europeană nu are un impact foarte mare asupra veniturilor sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul celei mai recente conferințe cu investitorii, directorul financiar de la Apple Luca Maestri a vorbit, printre altele, despre schimbările prilejuite de legea pentru piețe digitale care va intra în vigoare în Uniunea Europeană.

Încercând să răspundă la o cerere de estimare a impactului financiar, Maestri a spus că depinde de alegerile pe care le vor face dezvoltatorii - dacă aceștia vor alege între vechiul și noul sistem de taxare.

Casca Vision Pro nu poate fi localizată cu Find My CITEȘTE ȘI Casca Vision Pro nu poate fi localizată cu Find My

Însă, Maestri a avut grijă să puncteze, pentru a liniști investitorii, că Uniunea Europeană contribuie oricum cu doar 7% din veniturile globale ale companiei.

Din cauza viitoarei legislații europene, Apple a anunțat recent o serie întreagă de schimbări, precum acceptarea magazinelor terțe de aplicații, a sistemele terțe de plăți și a browser-elor web bazate pe propriile motoare de randare.

Schimbările și noua schemă de taxare anunțate de Apple au fost întâmpinate cu critici dure de opozanții tradiționali, dintre cei mai vocali au fost, ca de obicei, Epic și Spotify.

App Store a încheiat un an foarte bun, în care veniturile aduse au crescut cu 11%, la 23,1 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
uniunea europeană