Google va investi în acest an 9,5 miliarde de dolari în birouri și centre de date din Statele Unite

Google va investi în acest an 9,5 miliarde de dolari în birouri și centre de date din Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2022

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunțat că intenționează să investească în acest an aproximativ 9,5 miliarde de dolari în birouri și centre de date din Statele Unite, față de 7 miliarde de dolari anul trecut, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Google a spus că investiția va crea cel puțin 12.000 de locuri de muncă cu normă întreagă în 2022 și  că se va concentra pe centre de date în mai multe state, inclusiv Nevada, Nebraska și Virginia, scrie News.ro.

EXCLUSIV Transportatorul International Alexander se lansează pe piața de comerț electronic prin platforma Explorado și va intra în concurență cu jucători precum eMAG CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transportatorul International Alexander se lansează pe piața de comerț electronic prin platforma Explorado și va intra în concurență cu jucători precum eMAG

Compania va deschide un nou birou în Atlanta în acest an și va extinde centrul de date din Storey County, Nevada, a adăugat acesta.

”Ar putea părea împotriva curentului să ne intensificăm investițiile în birouri fizice, chiar dacă îmbrățișăm mai multă flexibilitate în modul în care lucrăm. Cu toate acestea, credem că este mai important ca niciodată să investim în campusurile noastre…”, a spus Google într-un comunicat.

Google a încercat să-și aducă înapoi angajații în unele dintre birourile sale din Statele Unite, Regatul Unit și Asia Pacific, obligându-i să lucreze de la birou aproximativ trei zile pe săptămână, un pas pentru a pune capăt politicilor care le permit angajaților să lucreze de la distanță din cauza Covid-19.

Google va continua să investească în birouri în statul său natal, California, și să sprijine inițiativele de construcții de locuințe la prețuri accesibile în Bay Area, ca parte a angajamentului său de un miliard de dolari în domeniul locuințelor.

Anul trecut, Google a contribuit la furnizarea unor afaceri de 617 miliarde de dolari pentru întreprinderile, creatorii și dezvoltatorii din SUA, conform raportului său de impact economic din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
centre de date
birouri