Google va permite accesul în Play Store a mai multor jocuri pe bani reali

Google va permite accesul în Play Store a mai multor jocuri pe bani reali
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2024

Google va permite accesul în Play Store a mai multor jocuri pe bani reali.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Expansiunea va începe din iunie în India, Brazilia și Mexic, înainte să fie aplicată la nivelul mai multor țări din întreaga lume, conform TechCrunch.

Apple a suferit o scădere masivă a vânzărilor în China CITEȘTE ȘI Apple a suferit o scădere masivă a vânzărilor în China

Compania evaluează și folosirea unui nou tipar după care să oprească comision de la aceste jocuri.

În 2020, Google a fost de acord să plătească 8 miliarde de dolari pe patru ani, pentru ca Play Store, Google Search și Google Assistant să fie configurate ca aplicații implicite pe smartphone-urile Samsung.

Informația reiese din mărturia pe care James Kolotouros, responsabil de parteneriate la Google, a dat-o când a fost întrebat de avocatul Epic în cadrul procesului dintre cele două companii ce are loc în San Francisco.

Google avea o întreagă strategie, care prevedea plătirea către producătorii de smartphone-uri a unei părți din veniturile generate din aplicații, pentru ca acestea să fie impuse ca implicite pe dispozitivele vândute.

CITEȘTE ȘI Google va începe să șteargă conturile inactive

Înțelegerea cu Samsung a fost folosită ca exemplu de avocatul care reprezintă Epic, pentru a demonstra maniera în care Google a ajuns să domine cu produsele sale un mare număr de piețe.

În cazul impunerii prin acest gen de parteneriate a magazinului de conținut Play Store, Epic încearcă să demonstreze că Google a încercat să obstrucționeze răspândirea magazinelor terțe de aplicații, care i-ar fi afectat profitul.

În același proces, avocații Epic au susținut că, doar în 2021, Play Store a avut un profit operațional de peste 12 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
play store
search
assistant
samsung smartphone
android