Bittnet semnează o nouă achiziție

Bittnet semnează o nouă achiziție

Genovel Iovu, fondator Kepler Management Systems, și Iulian Motoi, fondator și CEO al Elian Solutions

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2023

Grupul Bittnet, controlat de frații Logofătu, preia integral, prin Elian Solutions, compania Kepler Management Systems, implementator al soluției de erp Microsoft Dynamics 365 Business Central (Navision), un concurent cu 16 ani de experiență pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kepler Management Systems este unul din principalii parteneri Microsoft în România pentru implementarea și suportul soluției de ERP (enterprise resource planning / planificarea resurselor unei întreprinderi) Microsoft Dynamics 365 Business Central. Kepler Management Systems deține competențele ”Gold Enterprise Resource Planning” și ”Gold Cloud Platform”.

Împreună, cele două companii își propun venituri de 30 milioane lei, în 2024.

Genovel Iovu, fondatorul Kepler Management Systems, va asigura o tranziție lină până la finalul anului fiscal 2023 și integrarea echipelor de lucru. 

Înființată în anul 2007, Kepler este o companie similară ca profil și afaceri cu Elian Solutions (parte a grupului Bittnet din 2018). Astfel, Kepler se alătură companiilor Elian Solutions și Nenos Software& Nonlinear în pilonul de Platforms and software al grupului.

FOTO Accor și Construcții Erbașu pregătesc noi hoteluri CITEȘTE ȘI FOTO Accor și Construcții Erbașu pregătesc noi hoteluri

Prețul cesiunii presupune un mix de numerar și acțiuni BNET astfel:
• 3.132.175 lei, sumă ce a fost achitată, prin ordin de plată, la data semnării contractului de cesiune de către Elian Solutions, care preia astfel 75,8% din Kepler,
• suma de 1.000.000 lei ce va fi platită prin acțiunile Emitentului, acțiuni ce vor fi alocate în dreptul foștilor asociați Kepler în următoarele 6 luni.

Adițional, prețul cesiunii mai presupune și o componentă variabilă determinată de valoarea EBITDA individuală a Kepler, aferentă anului 2023, tranșă ce va fi achitată în trimestrul 1 2024, după închiderea situațiilor financiare anuale.

Având în vedere că prețul tranzacției include și o componenetă decontabilă în acțiunile BNET, după înregistrarea la nivelul Registrului Comerțului, Bittnet Systems va deține un procent de 24,2% iar Elian Solutions 75,8% din capitalul social al Kepler.

Intrakat Group achiziționează Aktor CITEȘTE ȘI Intrakat Group achiziționează Aktor

În momentul de față, Kepler are 80 de clienți în 11 țări și o echipă de circa 20 de angajați.

La nivelul anului trecut, Kepler a realizat o cifră de afaceri de 5,8 milioane lei și un profit net de 460.000 lei.

În primăvară, Bittnet a preluat compania Dataware Consulting.

Valoarea tranzacției este estimată la 18,6 milioane de lei, suma urmând să fie plătită parțial în numerar – 13,6 milioane de lei, de către Dendrio, în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET.

FOTO Accident feroviar în Giurgiu: Două locomotive private s-au ciocnit, ambii mecanici fiind răniți CITEȘTE ȘI FOTO Accident feroviar în Giurgiu: Două locomotive private s-au ciocnit, ambii mecanici fiind răniți

Dataware este o companie românească de IT&C fondată în anul 2011 în București de către antreprenorii Cătălin Georgescu și Constantin Savu. În prezent, compania implementează servicii și soluții tehnologice, precum rețele de date, storage block & file, storage area network, soluții de recuperare în caz de dezastru și continuarea funcționării afacerii, software forensic și soluții de securitate.

Recent, Fondul de investiții alternative Agista, care a coooptat nume importante din antreprenoriatul românesc, precum Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, familia Andrea și Ferenc Korponay, Dan Pitic și foști parteneri de afaceri ai lui Dinu Patriciu, a achiziționat un pachet suplimentar de acțiuni, în Bittnet.

Agista are astfel o participației de aproape 7%.

În iunie anul trecut, grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, a vândut aproximativ 12% din capitalul social și din drepturile de vot ale Dendrio, pentru o sumă totală de 7,5 milioane de lei, către fondul de investiții Agista.

Bittnet Group este prima companie din domeniul IT din România listată la Bursa de Valori București și singura de pe Piața Reglementată.
 
În prezent, grupul este format din companii ce oferă expunere investitorilor către întreaga industrie IT&C din România în diverse domenii de activitate, precum educație, infrastructură și cloud, securitate cibernetică, aplicații de business, dezvoltare software.
viewscnt
Afla mai multe despre
dan sucu
korponay
dan pitic
impetum
agista