Google va renunța la Play Music în favoarea unui serviciu de streaming sub brandul YouTube

Google va renunța la Play Music în favoarea unui serviciu de streaming sub brandul YouTube
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 apr 2018

Google se pregătește să-și închidă serviciul actual de streaming muzical, Play Music, și să redirecționeze utilizatorii către un nou serviciu care va funcționa sub umbrela YouTube.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Informații din interiorul Google dau ca iminentă lansarea unui serviciu de streaming muzical care combină Play Music cu partea muzicală a YouTube. Cel mai probabil, proiectul botezat intern Remix, se va numi YouTube Music.

Mutarea celor de la Google se întrevedea încă din februarie anul trecut, când s-a decis combinarea echipei care se ocupă de muzică la YouTube cu echipa de la Play Music. Șeful YouTube Music declara la acea vreme că se urmărește combinarea Google Play Music cu YouTube Red într-un singur produs.

YouTube Red este un alt eșec al companiei americane în materie de streaming, care s-a dorit a fi o versiune plătită a YouTube, în care utilizatorii să aibă conținut original și să nu vadă reclame.

Gmail primește unul dintre cele mai mari upgrade-uri de când a fost lansat. Google lansează un nou design împreună cu mai multe funcții noi pentru utilizatorii de business CITEȘTE ȘI Gmail primește unul dintre cele mai mari upgrade-uri de când a fost lansat. Google lansează un nou design împreună cu mai multe funcții noi pentru utilizatorii de business

Strategia Google în ceea ce privește streaming-ul, ca și în alte cazuri, precum aplicațiile de chat, este confuză în cel mai bun caz. Compania americană nu reușește să se concentreze pe un singur produs pe care să-l perfecționeze.

Nu este prima oară când Google se trezește că are mai multe produse pe o nișă și niciunul nu reprezintă un succes și nici nu este prima oară când Google renunță la un serviciu actual pentru a crea unul nou.

Politica Google este confuză pentru toată lumea, inclusiv pentru utilizatorii Play Music care, din câte se pare, vor fi forțați să migreze către noul YouTube Music până la finele anului sau vor prefera una din multele alternative stabile ale concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube
muzica
streaming