Google va șterge conturile rămase inactive timp de doi ani, din decembrie

Google va șterge conturile rămase inactive timp de doi ani, din decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2023

Google, parte a grupului Alphabet, a declarat că va șterge conturile care au rămas neutilizate timp de doi ani, începând din decembrie, în încercarea de a preveni amenințările de securitate, inclusiv hackurile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a spus că, dacă un cont Google nu a fost utilizat sau nu a fost conectat timp de cel puțin doi ani, ar putea șterge contul și conținutul din Google Workspace, care include Gmail, Docs, Drive, Meet și Calendar, precum și YouTube și Google Photos, scrie News.ro.

VIDEO WhatsApp lansează o nouă funcție de securizare a conversațiilor CITEȘTE ȘI VIDEO WhatsApp lansează o nouă funcție de securizare a conversațiilor

Modificarea politicii se aplică numai conturilor Google personale, nu și celor pentru organizații precum școli sau companii.

În 2020, Google a spus că va elimina conținutul stocat într-un cont inactiv, dar nu va șterge contul în sine.

Începând de marți, Google va trimite mai multe notificări la adresa de e-mail a contului și e-mailul de recuperare a conturilor inactive, înainte de ștergere.

Săptămâna trecută, Elon Musk a spus că Twitter va elimina conturile care au fost inactive de câțiva ani și le va arhiva, spunând că acțiunea ”este importantă pentru a elibera numele de utilizatori abandonate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
conturi