GRAFIC Companiile ale căror venituri s-ar prăbuși fără Apple

GRAFIC Companiile ale căror venituri s-ar prăbuși fără Apple
scris 16 apr 2017

Veniturile multor companii, din diferite domenii, depind în mod semnificativ de gigantul american Apple. 

Situația recentă a Imagination Technologies evidențiază riscurile care apar în cazul unei relații de dependență. 

GRAFIC Companiile ale căror venituri s-ar prăbuși fără Apple

La inceputul lunii, acțiunile companiei britanice Imagination Technologies, cunoscută în special pentru procesoarele grafice din seria PowerVR, s-au prăbușit, într-o singură zi. cu peste 70% pe bursa londoneză, după ce pricipalul său client - Apple, a anunțat că va renunța să mai folosească tehnologiile companiei la dezvoltarea iPhone și a altor produse. 

Potrivit Imagination, Apple lucrează la dezvoltarea propriilor unități de procesare grafică și intenționează să renunțe la tehnologiile furnizate de britanici într-un interval de doi ani. Britanicii au dubii în privința abilității Apple de a dezvolta propriile cipuri fără să încalce acordurile cu Imagination legate de brevetele, proprietatea intelectuală și informațiile confidențiale ale companiei.

Există multe companii care depind de Apple mai puternic decât Imagination, după cum se poate observa și în graficul de mai sus.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
imagination
dialog
iphone