Grupul francez Atos oferă 10 miliarde de dolari pentru preluarea rivalului american DXC

Grupul francez Atos oferă 10 miliarde de dolari pentru preluarea rivalului american DXC
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2021

Atos, grupul francez de servicii IT, prezent și pe piața din România, a făcut o ofertă de preluare a rivalului american DXC Technology, evaluând compania listată la NYSE la peste 10 miliarde de dolari, au declarat joi pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sursele au dezvăluit că Atos lucrează în prezent cu consilierii săi la o posibilă tranzacție pentru DXC, o fostă filială a Hewlett Packard Enterprise, și a făcut o ofertă oficială pentru grupul american la începutul acestei săptămâni. Discuțiile sunt încă într-o etapă preliminară și nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord, au adăugat sursele care au dorit să își păstreze anonimatul, arată financialintelligence.ro.

Facebook renunță la butonul \'\'Like\'\' pentru anumite pagini CITEȘTE ȘI Facebook renunță la butonul ''Like'' pentru anumite pagini

Dacă oferta va avea succes, preluarea DXC va crește prezența Atos pe piața din SUA, oferind grupului francez o gamă largă de clienți și produse de tip B2B, inclusiv aplicații cloud și servicii de outsourcing IT. În plus, ar permite Atos să realizeze importante sinergii și reduceri de costuri, în condițiile în care grupul francez a făcut mai multe achiziții în ultimele 12 luni.

În România, firma Atos IT Solutions and Services este unul din cei mai mari angajatori locali din software, cu 2.200 de angajați, fiind devansat doar de Oracle România, IBM România, Endava România și Ericsson Telecommunications România.

viewscnt
Afla mai multe despre
atos
dxc