Windows 10 va afișa știri și vremea direct în taskbar

Windows 10 va afișa știri și vremea direct în taskbar
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 ian 2021

Microsoft pregătește cel mai important update din ultimii ani pentru taskbar-ul din Windows, care va dobândi un widget ce va facilita utilizatorilor acces la știri și prognoza meteo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu un singur click pe un widget plasat lângă ceasul din taskbar, utilizatorii vor deschide o mică fereastră ce va afișa condițiile meteo locale, valorile acțiunilor urmărite la bursă și cele mai noi știri.

Aducând aceste informații la îndemâna utilizatorilor, gigantul american încearcă, de fapt, să-și crească două servicii.

Facebook renunță la butonul \'\'Like\'\' pentru anumite pagini CITEȘTE ȘI Facebook renunță la butonul ''Like'' pentru anumite pagini

Pe de o parte, datele vor fi furnizate de Microsoft News, propriul serviciu de știri al companiei, disponibil și pe alte platforme. Acesta ar putea dobândi rapid un număr mare de utilizatori, prin integrarea în Windows 10.

Pe de altă parte, orice link accesat în cadrul noului serviciu va fi deschis forțat în Edge, noul browser Microsoft, bazat pe motorul de randare Chromium. Și Edge își va crește, pe această cale, numărul de utilizatori.

Widgetul a fost deja integrat în versiunea de test a sistemului de operare și va ajunge în versiunea stabilă, cândva în cursul acestui an. Cei care nu-l vor considera util, vor avea posibilitatea să-l dezactiveze.

În timp ce Microsoft se concentrează pe Windows 10, bătrânul Windows 7 are încă cel puțin 100 de milioane de utilizatori, unele estimări vorbind chiar despre aproape 200 de milioane de utilizatori. Asta în ciuda faptul că, de un an, Microsoft nu mai oferă suport pentru acest sistem de operare.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
microsoft