Guvernul de la Londra investește în dezvoltarea roboților care să îngrijească bătrâni

Guvernul de la Londra investește în dezvoltarea roboților care să îngrijească bătrâni
scris 26 oct 2019

În contextul îmbătrânirii populației și a provocării reprezentată de îngrijirea unui număr mai mare de persoane vârstnice, Guvernul Marii Britanii a anunțat sâmbătă că roboții concepuți pentru a oferi astfel de servicii ar putea fi soluția pentru asistență socială suplimentară.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Guvernul de la Londra a lansat sâmbătă un fond de investiții în valoare de 44 de milioane de dolari pentru dezvoltarea roboților capabili să ofere sprijin și servicii de îngrijire, potrivit Agerpres.

Potrivit estimărilor, până în anul 2040 una din șapte persoane din Marea Britanie va avea peste 75 de ani.

Pentagonul atribuie Microsoft contractul JEDI, în valoare de zece miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Pentagonul atribuie Microsoft contractul JEDI, în valoare de zece miliarde de dolari

Noul fond va fi cel mai mare program de cercetare din Marea Britanie dedicat în totalitate creării de sisteme autonome și sigure pentru utilizarea publică, investițiile putând contribui la conceperea unor roboți care să îndeplinească sarcini precum ajutarea unei persoane vârstnice să se ridice după ce a căzut și să cheme ajutor, să livreze mâncare la ora mesei și chiar să se asigure că aceste persoane își administrează medicamentele la ora corectă.

viewscnt
Afla mai multe despre
roboti
batrani
ingrijire
fond
dezvoltare
finantare
marea britanie
guvern
londra