Hackeri angajați de China au atacat Hewlett Packard și IBM, iar apoi pe clienții acestora

Hackeri angajați de China au atacat Hewlett Packard și IBM, iar apoi pe clienții acestora
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2018

Hackeri angajați de Minsterul Securității de Stat din China au intrat în rețelele informatice ale companiilor Hewlett Packard Enterprise și IBM, iar apoi le-au folosit pentru a intra în computerele clienților acestora, au declarat cinci surse apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atacurile au făcut parte dintr-o campanie chineză cunoscută sub numele de Cloudhopper, despre care Statele Unite și Marea Britanie au afirmat că a infectat furnizori de servicii de tehnologie, pentru a fura secrete de la clienții acestora, scrie News.ro.

În timp ce firmele de securitate cibernetică și agențiile guvernamentale au emis avertismente multiple în legătură cu Cloudhopper începând din 2017, nu au dezvăluit identitatea companiilor de tehnologie ale căror rețele au fost compromise.

Consiliul Concurenței a amendat Orange România cu peste 10 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă pe piața de plăți și reclame prin SMS CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a amendat Orange România cu peste 10 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă pe piața de plăți și reclame prin SMS

International Business Machines a anunțat că nu există dovezi care să ateste că ar fi fost compromise date sensibile ale unor companii. Hewlett Packard a anunțat că nu poate comenta în legătură cu campania Cloudhopper.

Companiile și guvernele apelează tot mai mult la furnizorii de servicii administrate (managed service providers - MSP), care să le administreze de la distanță operațiunile informatice, respectiv servere, stocarea datelor, rețelele și service-ul.

Cloudhopper  a avut ca țintă acești furnizori de servicii, pentru a accesa rețelele clienților acestora și a le fura secretele corporative de la companii din întreaga lume, potrivit acuzațiilor aduse de autoritățile federale americane unor doi cetățeni chinezi, publicate joi. Procurorii nu au făcut publice numele companiilor de servicii informatice care au fost atacate cibernetic.

Reprezentanții IBM și ai HPE au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
hewlett packard
ibm