Apple, obligată să înceteze vânzarea a două modele de iPhone în Germania

Apple, obligată să înceteze vânzarea a două modele de iPhone în Germania
scris 21 dec 2018

Qualcomm a obținut o nouă victorie în lupta cu Apple, forțând producătorul iPhone-ului să retragă de la vânzare două modele ale acestuia.

Apple a retras de la vânzare în Germania modelele iPhone 7 și iPhone 8, ca urmare a hotărârii unui tribunal din München, care a decis că acestea încalcă anumite brevete deținute de Qualcomm.

Încălcarea a două brevete legate de economisirea energiei deținute de Qualcomm și, se pare, folosite de cele două modele de iPhone fără ca Apple să plătească pentru ele, a dus la suspendarea vânzărilor în cele 15 magazine Apple din Germania.

Este însă o victorie mai mult de palmares pentru Qualcomm, cu o importanță mult redusă față de cea reputată în China unde au fost blocate de la vânzare toate modelele de la iPhone 6S la iPhone X inclusiv.

VIDEO Apple spune că este normal ca noile iPad Pro să se îndoaie CITEȘTE ȘI VIDEO Apple spune că este normal ca noile iPad Pro să se îndoaie

Cele mai noi versiuni, iPhone XS și XR nu sunt afectate, iar modelele vizate de decizia judecătorească sunt în continuare disponibile în magazinele terților în Germania.

Apple a lansat săptămâna aceasta un update de iOS prin care speră să rezolve probleme de China și să poată vinde din nou iPhone-urile afectate, însă în cazul interdicției din Germania va fi mai dificil să facă acest lucru, fiind implicată mai mult partea hardware.

Ofensiva Qualcomm face parte din războiul celor două companii declanșat de Apple, care consideră că producătorul de chipset-uri a șantajat-o să plătească mai mult decât era normal pentru componentele de iPhone furnizate.

Qualcomm a oferit chiar o înțelegere Apple, însă compania condusă de Tim Cook a refuzat-o. Toate procesele câștigate de Qualcomm recent pot avea rolul revenirii forțate a Apple la masa negocierilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
qualcomm