Hackerii au spart rețeaua Nvidia și au furat o mare cantitate de date

Hackerii au spart rețeaua Nvidia și au furat o mare cantitate de date
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2022

Nvidia anunță că a căzut victima hackerilor în urma unui atac în care au fost furate date ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hackerii din grupul LAPSUS$ au pretins că au pătruns în rețeaua Nvidia cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, dar fac clar faptul că atacul nu are nicio legătură cu războiul.

Reacția imediată a celor de la Nvidia a fost să recunoască faptul că a existat un „incident minor de securitate”. Acum, compania americană vine cu o narativă care dă altă amploare atacului.

Apple spune că face tot ce este necesar pentru a implementa schimbările cerute de Olanda CITEȘTE ȘI Apple spune că face tot ce este necesar pentru a implementa schimbările cerute de Olanda

Grupul LAPSUS$ pretinde că a intrat în posesia unui terabyte de date în urma atacului și că printre acestea se numără și coduri sursă ale unora dintre tehnologiilor companiei. Deja hackerii au postat o arhivă de 19GB pe un forum.

Nvidia, de cealaltă parte, confirmă accesarea unora dintre datele angajaților săi, precum și a unor informații proprietate a companiei.

Hackeri nu au făcut un secret din faptul că vor să vândă informațiile furate de la Nvidia entităților interesate.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
nvidia