Horizon Worlds, metaversul Meta pentru consumatori, nu reușește să îndeplinească așteptările interne de performanță

Horizon Worlds, metaversul Meta pentru consumatori, nu reușește să îndeplinească așteptările interne de performanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2022

Horizon Worlds, metaversul principal al Meta pentru consumatori, nu reușește să îndeplinească așteptările interne de performanță, potrivit The Wall Street Journal, care a analizat documentele ale companiei, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meta și-a propus inițial să ajungă la 500.000 de utilizatori activi lunar ai Horizon Worlds până la sfârșitul anului, dar cifra actuală este mai mică de 200.000, potrivit datelor, scrie News.ro.

Peste 5 miliarde de telefoane mobile vor fi scoase din uz în întreaga lume în 2022. Unde ajung CITEȘTE ȘI Peste 5 miliarde de telefoane mobile vor fi scoase din uz în întreaga lume în 2022. Unde ajung

În plus, documentele au arătat că majoritatea utilizatorilor nu s-au întors la Horizon după prima lună pe platformă, iar numărul de utilizatori a scăzut constant din primăvară, a spus Jurnalul.

Doar 9% din lumile metaversului sunt vizitate de cel puțin 50 de oameni, iar majoritatea nu sunt vizitate deloc, potrivit articolului.

Informația survine în timp ce acțiunile companiei au o evoluție negativă, numărul utilizatorilor scade și agenții de publicitate își reduc cheltuielile.

Acțiunile Meta au scăzut cu 62% în acest an.

Meta și-a schimbat brandul din Facebook în Meta, anul trecut, pentru a reflecta ambițiile companiei dincolo de rețelele sociale.

CEO-ul Mark Zuckerberg a fost interesat în mod special de construirea metaversului o lume virtuală care permite utilizatorilor să lucreze și să se joace împreună. Ca rezultat, Meta a creat Horizon Worlds, care este o rețea de spații virtuale în care utilizatorii pot interacționa între ei ca avataruri.

Persoanele fizice pot accesa Horizon prin căștile de realitate virtuală Meta’s Quest.

În efortul de a genera entuziasm în jurul metaversului, Zuckerberg a dezvăluit cel mai nou set de căști de realitate virtuală al companiei sale, numit Meta Quest Pro, la conferința Meta’s Connect de marți. Dispozitivul costă 1.500 de dolari și conține tehnologii noi, cum ar fi un cip de computer mobil Snapdragon avansat.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru The Wall Street Journal că Meta continuă să aducă îmbunătățiri metaversului, care a fost întotdeauna menit să fie un proiect pe mai mulți ani.

Reprezentanții Meta nu au răspuns imediat la cererea de comentarii a CNBC.

Meta a spus că va lansa în acest an o versiune web a Horizon pentru dispozitive mobile și computere, dar purtătorul de cuvânt nu a dezvăluit nicio dată de lansare.

viewscnt
Afla mai multe despre
horizon worlds
meta