Huawei a fost exclus și în Marea Britanie de la dezvoltarea unei rețele 5G

Huawei a fost exclus și în Marea Britanie de la dezvoltarea unei rețele 5G
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2018

Un operator telecom din Marea Britanie a decis să excludă Huawei de pe lista partenerilor care contribuie la crearea viitoarei rețele 5G.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BT, cel mai mare furnizor de comunicații mobile, fixe și internet din Anglia, a anunțat că Huawei nu va contribui cu echipamente la rețeaua sa 5G, decât în zonele mai puțin importante ale infrastructurii.

Recent, Guvernul american a transmis guvernelor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate, în special celor unde sunt amplasate baze americane, inclusiv României, un avertisment legat de utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale producătorului chinez Huawei, în încercarea de a convinge furnizorii de servicii wireless și de internet din aceste țări să evite respectivele echipamente.

Producătorul chinez nu are acces la zonele esențiale ale rețelei, dar furnizează în continuare echipamente considerate a reprezenta un risc mai mic, precum antenele de telefoane.

Excluderea vizează inclusiv rețelele 4G și 3G, de unde vor fi demontate echipamentele Huawei pe același principiu ca și în cazul rețelei 5G - echipamentele Huawei rămân pe segmentele mai puțin importante al infrastructurii.

ULTIMA ORĂ Fiica fondatorului Huawei, director financiar al companiei, a fost arestată în Canada CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fiica fondatorului Huawei, director financiar al companiei, a fost arestată în Canada

Purtătorul de cuvânt al BT a declarat că, în fapt, demontarea echipamentelor Huawei din rețelele 3G și 4G a început încă din 2016.

Huawei rămâne un partener important pentru BT, a mai declarat purtătorul de cuvânt al operatorului britanic.

Deși nu s-a făcut oficial nicio legătură cu preocupările privind securitatea ridicate inclusiv de serviciul de spionaj al Marii Britanii, acesta pare să fie motivul excluderii companiei chinezești.

Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă au luat deja măsuri similare împotriva celor de la Huawei, americanii avertizându-și partenerii că nu ar trebui să folosească echipamente ale producătorului chinez în structurile de comunicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g
anglia