ANCOM: Un român a consumat lunar, în medie, 28 GB de trafic internet în primul semestru

ANCOM: Un român a consumat lunar, în medie, 28 GB de trafic internet în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2018

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat, miercuri, că, în medie, un român a consumat lunar 26 GB prin internetul fix și 2,3 GB prin internetul mobil, în primul semestru al acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News

”În primul semestru al acestui an, traficul mediu lunar per locuitor a crescut cu 15% în cazul internetului fix, însă cel de internet mobil a înregistrat o creștere spectaculoasă de 49% per locuitor”, se arată în comunicat.

Datele prelucrate de ANCOM pentru prima jumătate a anului 2018 arată că numărul conexiunilor 4G a crescut în continuare cu un ritm susținut, de 12%, ajungând la aproape 9 milioane, scrie News.ro.

Un studiu realizat de DuckDuckGo susține că Google personalizează rezultatele chiar și pentru utilizatorii care nu folosesc un cont Google CITEȘTE ȘI Un studiu realizat de DuckDuckGo susține că Google personalizează rezultatele chiar și pentru utilizatorii care nu folosesc un cont Google

”Astfel, conexiunile 4G reprezintă 46% din numărul total de conexiuni la internet mobil, iar 39% sunt conexiuni 3G, ponderea conexiunilor de mare viteză ajungând la 85% din totalul de 19,3 milioane conexiuni de internet mobil”, se arată în comunicat.

Totodată, traficul total de internet mobil a crescut cu 48% în primele șase luni ale acestui an, ajungând la 0,26 milioane TB, ceea ce înseamnă că traficul mediu lunar de internet mobil per locuitor a fost de 2,3 GB.

”În funcție de numărul de conexiuni active la internet mobil la jumătatea anului 2018, liderul pieței avea o cotă de piață de 38%, principalul competitor 24%, următorul competitor 19%, ceilalți furnizori însumând 19%”, se arată în comunicat.

În plus, conform statisticilor ANCOM, numărul conexiunilor la internet fix din România a ajuns la 4,9 milioane la jumătatea anului 2018, înregistrând o creștere semestrială cu 3,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
internet