Huawei a înlocuit peste 13.000 de piese din produsele sale în urma sancțiunilor comerciale impuse de SUA

Huawei a înlocuit peste 13.000 de piese din produsele sale în urma sancțiunilor comerciale impuse de SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2023

Huawei Technologies a înlocuit peste 13.000 de piese din produsele sale care au fost afectate de sancțiunile comerciale ale SUA, a declarat fondatorul gigantului tehnologic chinez, Ren Zhengfei, potrivit unei transcrieri a discursului acestuia, publicat vineri de o universitate chineză. 

Urmărește-ne și pe Google News

Conform transcrierii discursului din februarie, publicat de Universitatea Jiao Tong din Shanghai, Ren Zhengfei a spus că Huawei a înlocuit în ultimii trei ani cele 13.000 de componente cu înlocuitori autohtoni chinezi și a reproiectat 4.000 de plăci de circuite pentru produsele sale, arată News.ro.

El a spus că producția de plăci de circuite s-a ”stabilizat”.

Mesaj din partea lui Putin: Președintele rus a vizitat orașul ucrainean Mariupol, ocupat de armata rusă CITEȘTE ȘI Mesaj din partea lui Putin: Președintele rus a vizitat orașul ucrainean Mariupol, ocupat de armata rusă

Remarcile, pe care Reuters nu le-a putut verifica în mod independent, au oferit o imagine a eforturilor Huawei de a-și reveni după restricțiile comerciale din SUA.

Din 2019, Huawei, un furnizor major de echipamente utilizate în rețelele de telecomunicații 5G, a fost ținta rundelor succesive de controale la export din SUA.

Aceste controale au întrerupt atât aprovizionarea cu cipuri a Huawei de la companiile din SUA, cât și accesul acestuia la instrumentele tehnologice din SUA necesare pentru a-și proiecta propriile cipuri și producerea acestora de către parteneri.

Rezerva Federală a SUA ar urma să crească din nou dobânda cheie, cu 0,25 puncte procentuale, în pofida incertitudinilor bancare CITEȘTE ȘI Rezerva Federală a SUA ar urma să crească din nou dobânda cheie, cu 0,25 puncte procentuale, în pofida incertitudinilor bancare

Administrația Biden a interzis anul trecut și vânzarea de noi echipamente Huawei în SUA.

Ren a făcut aceste observații într-o discuție cu experții chinezi în tehnologie pe 24 februarie, a spus universitatea.

Universitatea a postat vineri transcriptul pe site-ul său.

Un reprezentant al Huawei cu sediul în SUA nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii, vineri.

Ren a spus că Huawei a investit 23,8 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare în 2022 și, ”pe măsură ce profitabilitatea noastră se îmbunătățește, vom continua să creștem cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare”.

UBS analizează o preluare a Credit Suisse, pe fondul temerilor legate de o contagiune în sectorul bancar CITEȘTE ȘI UBS analizează o preluare a Credit Suisse, pe fondul temerilor legate de o contagiune în sectorul bancar

Fondatorul a spus că compania și-a construit propriul sistem de planificare a resurselor întreprinderii, numit MetaERP.

Sistemul, care va fi lansat în aprilie, va contribui la desfășurarea funcțiilor sale principale de afaceri, inclusiv finanțe, lanțul de aprovizionare și operațiunile de producție.

Ren a spus că Huawei nu intenționează să lanseze un rival pentru popularul ChatGPT, dar a spus că Microsoft, susținătorul dezvoltatorului aplicației OpenAI, nu va fi singurul jucător dominant. El a afirmat că Huawei se concentrează pe a fi ”platforma de bază a puterii de calcul” a AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sua
piese
produse
înlocuire
sancțiuni
comerț