Huawei susține că a revenit la 'Business as Usual' după ce impactul sancțiunilor americane s-a disipat

Huawei susține că a revenit la 'Business as Usual' după ce impactul sancțiunilor americane s-a disipat
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2022

Producătorul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei Technologies a estimat că veniturile sale au rămas stabile în 2022 comparativ cu 2021, ceea ce sugerează că tendința de scădere a vânzărilor Huawei din cauza sancțiunilor americane s-a oprit, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Huawei, Eric Xu, a anunțat că veniturile companiei pentru anul 2022 ar urma să se cifreze la 636,9 miliarde yuani (92,53 de miliarde de dolari), ceea ce ar însemna că au înregistrat o creștere de 0,02% comparativ cu 2021. "Restricțiile americane sunt acum noua normalitate și am revenit la business as usual", a subliniat Eric Xu într-o scrisoare adresată angajaților companiei, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statului CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statului

În scrisoarea sa, Eric Xu nu a menționat dacă Huawei a înregistrat sau nu un profit net în 2022. În mod obișnuit, Huawei dă publicității rezultatele anuale finale în primul trimestru al anului următor.

Faptul că vânzările Huawei au stagnat în 2022 reprezintă o veste bună pentru compania chineză, având în vedere că în 2021 veniturile grupului chinez s-au prăbușit cu 30% ca urmare a sancțiunilor americane. În continuare însă veniturile realizate de Huawei sunt cu mult sub recordul de 122 de miliarde de dolari realizat în 2019.

Grupul chinez Huawei, care odată era lider mondial pe piața de smartphone-uri, a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA și China, după ce în 2019 administrația Trump a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicații drept o amenințare la adresa securității naționale și ulterior i-a impus mai multe sancțiuni comerciale. Aceste sancțiuni au condus la prăbușirea vânzărilor de telefoane Huawei. Compania chineză a continuat să genereze venituri din vânzările de echipamente de rețea, iar în paralel a continuat să investească în sectorul vehiculelor electrice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
venituri