Twitter este investigat pentru o nouă scurgere de date

Twitter este investigat pentru o nouă scurgere de date
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 dec 2022

Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda a început să investigheze o posibilă breșă de securitate prin care datele a sute de milioane de conturi Twitter au ajuns în posesia hackerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un hacker care se autointitulează Ryushi pretinde că deține date personale de la peste 400.000 de conturi Twitter și cere 200.000 de dolari de la compania americană pentru a le șterge.

Twitter, care nu mai are un departament de comunicare după multiplele valuri de disponibilizări făcute de Elon Musk, nu a comentat în nicio formă informațiile și afirmațiile hacker-ului.

Meta și Alphabet nu mai domină piața publicității digitale, pentru prima dată din 2014 CITEȘTE ȘI Meta și Alphabet nu mai domină piața publicității digitale, pentru prima dată din 2014

Nici Musk nu a răspuns la întrebările primite pe Twitter pe această temă.

În schimb, Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, care ani de zile s-a purtat cu mănuși cu marii giganți americani din zona de tehnologie, a început să investigheze incidentul din proprie inițiativă.

După ce au investigat sample-ul compus din 1.000 de e-mail-uri furnizat de hacker, experții în securitate au ajuns la concluzia că este vorba de un nou incident de securitate, fără legătură cu vechile breșe de securitate, precum cea care, recent, a afectat 5,4 milioane de conturi.

Hacker-ul a dovedit că deține informații precum, adrese de e-mail și numere de telefoane, inclusiv ale unor celebrități și politicieni.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
securitate
hacker