Huawei va începe anul viitor construcția primei sale fabrici din Europa, în Franța

Huawei va începe anul viitor construcția primei sale fabrici din Europa, în Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2023

Huawei va începe să-și construiască fabrica de echipamente de rețea de telefonie mobilă în Franța anul viitor, a declarat o sursă familiarizată cu chestiunea, continuând planurile pentru prima sa unitate de producție din Europa, chiar dacă unele guverne europene limitează utilizarea echipamentelor 5G al companiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a schițat planuri pentru fabrica cu o investiție inițială de 200 de milioane de euro (215,28 milioane de dolari) în 2020, dar lansarea a fost amânată de pandemia de COVID-19, a declarat sursa.

Undă verde - Divizia Tech Foundations a Atos, cu operațiuni și în România - vândută către miliardarul Daniel Kretinsky, care deține Compari.ro și Europa FM CITEȘTE ȘI Undă verde - Divizia Tech Foundations a Atos, cu operațiuni și în România - vândută către miliardarul Daniel Kretinsky, care deține Compari.ro și Europa FM

Aceasta a refuzat să fie identificată deoarece nu este autorizată să comenteze această problemă, scrie News.ro.

Sursa nu a dat o cronologie pentru momentul în care fabrica din Brumath, lângă Strasbourg, va fi pusă în funcțiune. Huawei nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

O sursă guvernamentală franceză a declarat că fabrica ar trebui să fie deschisă în 2025.

Mișcarea vine chiar dacă unele guverne europene restricționează sau interzic utilizarea echipamentelor fabricate de Huawei și ZTE, ambele din China, invocând preocupări de securitate.

Oficial FMI: Fragmentarea economiei mondiale ar putea șterge 7% din PIB-ul global CITEȘTE ȘI Oficial FMI: Fragmentarea economiei mondiale ar putea șterge 7% din PIB-ul global

Liderii europeni dezbat, de asemenea, cum ”să reducă riscul”, dar și să coopereze cu a doua economie din lume.

China este al treilea mare partener comercial al Franței, după Uniunea Europeană și Statele Unite. În 2020, guvernul francez le-a spus operatorilor de telecomunicații care intenționează să cumpere echipamente Huawei 5G că nu vor putea reînnoi licențele pentru echipamente odată ce expiră, renunțând efectiv la Huawei din rețelele mobile.

Dar, în urma unei întâlniri cu ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, la Beijing în iulie, vicepremierul Chinei, He Lifeng, a declarat că Franța a decis să extindă licențele Huawei 5G în unele orașe.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
fabrica
franta