În viitor, Daimler ar putea coopera cu Apple și Google pentru construcția unor mașini

În viitor, Daimler ar putea coopera cu Apple și Google pentru construcția unor mașini
scris 24 aug 2015

Directorul general al grupului auto german Daimler, Dieter Zetsche, a apreciat vineri că sunt posibile diferite tipuri de cooperări cu Apple și Google, explicând de dezvoltarea viitoarelor generații de autovehicule nu se poate face fără contribuția specialiștilor în noile tehnologii.

Sistemele software au devenit o componentă vitală pentru sectorul auto odată cu apariția vehiculelor fără conducător și a vehiculelor conectate, ceea ce creează o oportunitate pentru intrarea pe piața auto a unor noi actori, cum sunt giganții din domeniul tehnologiei Apple și Google.

"Numeroase opțiuni sunt posibile", a declarat Dieter Zetsche într-un interviu acordat trimestrialului Deutsche Unternehmerbörse, publicat vineri. Unul din scenariile posibile ar fi înființarea de societăți mixte în cadrul cărora Daimler ar produce vehicule utilizând expertiza digitală a partenerilor săi americani, a apreciat Dieter Zetsche, precizând însă că aceste comentarii au un carcater 'pur teoretic'. Zetsche a insistat însă asupra faptului că Daimler nu va permite să devină un simplu furnizor de vehicule pentru giganții din Silicon Valley. "Nu vrem să devenim contractori care nu nu mai au niciun contact cu clientul ci doar furnizează hardware pentru terțe părți", a spus Zetsche.

Declarațiile directorul de la Daimler sunt similare cu cele formulate de omologul său de la Volkswagen, Martin Winterkorn, care a făcut un apel pentru o colaborare mai strânsă cu firmele din sectorul tehnologic pentru ca viitoarele autovehicule să fie mai sigure și mai inteligente.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
daimle
google
apple