Android și iOS preferate de 97% din cumpărătorii de smartphone-uri în T2

Android și iOS preferate de 97% din cumpărătorii de smartphone-uri în T2
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 aug 2015

Sistemele de operare Android de la Google și iOS de la Apple au continuat să își consolideze poziția dominantă pe piața smarphone-urilor în al doilea trimestru al anului, acestea regăsindu-se pe 96,8% din telefoanele inteligente vândute în perioada aprile-iunie la nivel global, potrivit datelor puse la dispoziție de Gartner.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, din cele circa 330 milioane de telefoane vândute în ultimele trei luni, aproximativ 319 milioane aveau instalat fie sistemul de operare Android, fie alternativă pusă la dispoziție de Apple.
Liderul pieței telefoanelor inteligente rămâne Google, cu o cotă de piață de peste 82% în trimestrul al doilea, în scădere de la 83,8% în perioada similară din 2014.

Pe de altă parte, cota de piață a dispozitivelor vândute de Apple a fost în creștere, ajungând la 14,6% în perioada analizată, de la 12,2% în al doilea trimestru din 2014. BlackBerry a continuat să piardă teren, cu o cotă de piață de doar 0,3% în trimestrul al doilea față de 0,7% în perioada similară de anul trecut, iar vânzările de smartphone-uri de la Microsoft au stagnat.

Pe ansamblul pieței, vânzările de smartphone-uri la nivel global  au crescut în perioada aprilie-iunie cu 13,5% față de aceeași perioadă din 2014, cea mai lentă creștere din 2013 încoace.
Încetinirea pieței telefoanelor inteligente a avut loc pe fondul scăderii cu 4% a vânzărilor de astfel de dispozitive în China, unde piața a ajuns deja la maturitate, potrivit reprezentanților Gartner.
Motoarele de creștere ale piețe de smartphone-uri rămân însă țările emergente, unde deocamdată procentul posesorilor de astfel de telefoane este încă redus.

Printre țările în care există încă loc de creștere se află și România. Potrivit serviciului Our Mobile Planet furnizat de Google, 28% dintre români dețin un smartphone, în timp ce în Emiratele Arabe sau Coreea de Sud, numărul utilizatorilor depășește 73%.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
ios
vânzări
smartphone
sistem operare
gartner