India a lansat un plan de 6,65 de miliarde de dolari pentru creșterea producției de dispozitive electronice

India a lansat un plan de 6,65 de miliarde de dolari pentru creșterea producției de dispozitive electronice
scris 3 iun 2020

India a lansat marți un plan în valoare de 6,65 de miliarde de dolari pentru creșterea producției de dispozitive electronice, anunțând că va începe cu oferirea de facilități unor cinci producători globali de smartphone-uri, pentru începerea sau extinderea producției în țară, transmite Reuters.

Guvernul oferă un stimulent legat de producție care implică numerar în valoare de 4% până la 6% din vânzările suplimentare de produse realizate local pe parcursul a cinci ani, 2019-2020 fiind considerat an de bază, a declarat ministrul tehnologiei, Ravi Shankar Prasad, într-o conferință de presă.

Producătorul chinez de cipuri SMIC vrea să atragă 2,8 miliarde de dolari pe bursă. Chinezii vor să investească mai mult în tehnologie, pe fondul agravării războiului Beijing-Washington CITEȘTE ȘI Producătorul chinez de cipuri SMIC vrea să atragă 2,8 miliarde de dolari pe bursă. Chinezii vor să investească mai mult în tehnologie, pe fondul agravării războiului Beijing-Washington

Numele celor cinci companii, care ar trebui să îndeplinească pragurile de investiții și vânzări pentru a fi eligibile, ar trebui să fie anunțate în următoarele două luni, au declarat oficialii ministerului, potrivit News.ro.

Cinci firme indiene ar fi, de asemenea, selectate pentru această schemă, care, împreună cu alte două inițiative conexe, ar putea ajuta India să producă smartphone-uri și componente în valoare de 10 mii de miliarde de rupii (133 miliarde de dolari) până în 2025, a spus Prasad.

Industria smartphone-urilor a devenit un element central pentru strategia ”Make In India” a premierului Narendra Modi. Guvernul vrea să transforme țara într-un hub de export.

Producători mondiali, precum firmele Samsung, Foxconn și Wistron, ultimele două funizoare ale Apple, au crescut deja producția din India, atrași de piața uriașă, formată din 1,3 miliarde de oameni.

Noul plan include, de asemenea, scheme de stimulare a producției de componente și a înființării unor clustere de producție, pentru ca firmele să se poată muta imediat.

Planul survine într-o perioadă în care tot mai multe companii caută să înființeze centre de producție în afara Chinei, unde pandemia coronavirusului a perturbat lanțurile de aprovizionare globale.

India, care oferă forță de muncă ieftină, are peste 1 miliard de conexiuni mobile, dar numărul de smartphone-uri este de mai puțin de jumătate din acest număr, oferind producătorilor o piață potențială imensă.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
dispozitive electronice