Industria jocurilor video din România, avans de peste 19% în clifra de afaceri

Industria jocurilor video din România, avans de peste 19% în clifra de afaceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2021

Industria jocurilor video din România a raportat o cifră de afaceri de 218 milioane de dolari, în 2020, în creștere cu 19,1% față de anul precedent, arată datele studiului anual realizat de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În perioada analizată, au fost dezvoltate pe plan local 22 de titluri, printre care și celebrele Watch Dogs: Legion și FIFA21, create în birourile locale ale Ubisoft și Electronic Arts. DE asemenea, studiourile independente s-au remarcat prin câteva titluri care au obținut recunoaștere internațională: Door Kickers 2: Task Force North (KillHouse Games), Zombieland: AFK Survival (Metagame) sau Football Rivals (Green Horse Games), relatează Agerpres

Potrivit raportului, în cursul anului 2020 și în prima parte a acestui an, industria locală nu a resimțit efectele crizei sanitare, ci s-a bucurat de un interes considerabil al dezvoltatorilor din străinătate. Studioul GreenHorse Games a fost achiziționat de Miniclip, Whyttest a fost cumpărat de grupul Testronic, iar AMC România de Keywords Studios.

Mai multe studiouri internaționale și-au deschis birouri în România: Funcom, Kolibri Games, Wolcen sau Ten Square Games.

INSP: Rata vaccinaților confirmați cu Covid a crescut în octombrie la 27%. Evoluție similară a cifrelor indiferent de starea de vaccinare CITEȘTE ȘI INSP: Rata vaccinaților confirmați cu Covid a crescut în octombrie la 27%. Evoluție similară a cifrelor indiferent de starea de vaccinare

Numărul studiourilor dezvoltatoare de jocuri video locale a crescut, de la 100 în 2019 la 120 în 2020, iar peste jumătate dintre acestea (52%) se află în București, 15% în Cluj-Napoca, câte 5% în Iași și Timișoara, respectiv 3% în Brașov.

Două din zece studiouri (20%) își desfășoară activitatea în orașele mici ale țării.

68% din totalul studiourilor de pe plan local sunt dezvoltatoare de jocuri video (originale sau IP-uri licențiate), în timp ce 7,5% se identifică ca furnizori de servicii și dezvoltatori part-time, 13,2% sunt furnizori de servicii, 7% sunt publisheri și doar trei companii creează instrumente pentru infrastructura de jocuri.

În topul celor mai importante zece companii românești, în funcție de cifra de afaceri, se aflau în 2020: Ubisoft România, Electronic Arts România, Gameloft România, Amber Studio, Playtika, Ati Studios, Super Hippo Games, Quantic Lab, Green Horse Games și AMC România.

Justiția americană a suspendat ordinul lui Biden privind obligativitatea vaccinării pentru zeci de milioane de salariați, citând \ CITEȘTE ȘI Justiția americană a suspendat ordinul lui Biden privind obligativitatea vaccinării pentru zeci de milioane de salariați, citând "grave probleme de constituționalitate și legalitate"

La ora actuală, în studiourile românești dezvoltatoare de jocuri video lucrează peste 6.000 de specialiști.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri video
cifra de afaceri