INFOGRAFIC Câte zile trebuie să muncească un român pentru a-și cumpăra un iPhone 11 Pro

INFOGRAFIC Câte zile trebuie să muncească un român pentru a-și cumpăra un iPhone 11 Pro
scris 26 sep 2019

După prezentarea noilor gadget-uri din luna septembrie, Picodi.com a comparat prețul noului smartphone iPhone 11 Pro (modelul 64 GB) cu un salariu obișnuit în diferite țări ale lumii, pentru a număra zilele necesare de muncă în scopul permiterii achiziționării unui astfel de dispozitiv.

Prețul oficial al noului iPhone 11 Pro (modelul 64 GB) în România este de 5399,99 lei. Dacă luăm în considerare, că un salariu obișnuit în țara noastră, conform Institutului Național de Statistică este de 5091 lei brut (3119 net), un român, statistic, trebuie să lucreze 36,4 zile, pentru a-și putea permite achiziționarea noului iPhone (fără a lua în considerare alte costuri de zi cu zi). Aceasta reprezintă cu 5,3 zile mai puține zile față de anul trecut.

Regiunea București-Ilfov domină industria IT din România. Firmele înființate înainte de anul 1997, cele mai competitive CITEȘTE ȘI Regiunea București-Ilfov domină industria IT din România. Firmele înființate înainte de anul 1997, cele mai competitive

Primele locuri în clasament au fost ocupate de Elveția, SUA și Luxemburg, unde raportul dintre prețurile unui iPhone 11 Pro și un salariu obișnuit este cel mai convenabil. Statistic un elvețian va putea în 4,8 zile pune suficienți bani deoparte, pentru un iPhone 11, un american – în 5,8 zile, iar un luxemburghez – în 6,7 zile.

Anti-recordul îi aparține Ucrainei: în această țară, un locuitor obișnuit trebuie să economisească pentru un iPhone 11 Pro timp de 96,7 zile.

INFOGRAFIC Câte zile trebuie să muncească un român pentru a-și cumpăra un iPhone 11 Pro

Index-ul iPhone-ului 2019 a fost calculat pe baza prețurilor iPhone-ului 11 Pro (cu memoria de 64 GB), care au fost publicate oficial, pe paginile online locale Apple sau ale vânzătorilor autorizați. Salariile provin de pe paginile de internet ale ministerelor locale adecvate. Salariul lunar l-am împărțit la 21 – media zilelor lucrătoare dintr-o lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone 11 pro
apple