INFOGRAFIC Industria dezvoltatoare de jocuri video din România - cea mai semnificativă creștere din istorie

INFOGRAFIC Industria dezvoltatoare de jocuri video din România - cea mai semnificativă creștere din istorie
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2023

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să crească susținut, raportând pentru 2022 o cifră de afaceri de 332 milioane de dolari, bazată pe cea mai mare creștere înregistrată de la an la an din 2014 încoace.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

De ce este necesară educatia financiară și care sunt greșelile pe care le fac oamenii fără o educație financiară, Cum compar diversele opțiuni de investiție financiară, Cum decidem care este investiția care ni se potrivește, Când fac exit și cum marchez profitul, De când începe educația financiară, ce și cum îi putem învăța pe copii sunt întrebări la care se va răspunde la Maratonul de Educație Financiară - ediția a III-a, programat să fie organizat de PROFIT NEWS TV pe 12 octombrie.

Cifra reprezintă o creștere de circa 25% față de anul precedent și este de peste 3 ori mai mare decât cea înregistrată în 2014, conform Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA). Este indicată și tendința pozitivă a evoluției numărului de angajați din industria creativă, în studiourile românești lucrând în prezent în jur de 6.800 de persoane.

VIDEO PROFIT LIVE Andrei Dragomir, co-fondator Booksport: Vrem să atragem 300.000 de euro la o evaluare de 2-3 milioane euro CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Andrei Dragomir, co-fondator Booksport: Vrem să atragem 300.000 de euro la o evaluare de 2-3 milioane euro

Această creștere va continua și în 2023, 68% din cele 222 studiouri active în România reconfirmând continuarea angajărilor și în anul curent, 26% din studiouri fiind deschise și la ideea de a derula programe de internship. În jur de 60% din totalul noilor angajări din acest an au fost pentru poziții de junior. Conform aceluiași studiu, formatul de muncă hibrid este preferat de 42% dintre firme, doar 21% optând pentru modelul de muncă de la birou.

În 2022, studioul românesc Metagame a fost preluat de Fortis, iar Amber a reușit să atragă o investiție de 20 de milioane de dolari din partea fondului de investiții Emona Capital.

Comisia Europeană se așteaptă la o scădere a producției de vin CITEȘTE ȘI Comisia Europeană se așteaptă la o scădere a producției de vin

“În 2022, industria dezvoltatoare de jocuri video din România a înregistrat cea mai semnificativă creștere din istorie. Cifra de afaceri s-a triplat în decursul celor 9 ani de când putem vorbi despre o prezență constantă în România, reprezentând un factor crucial al interesului manifestat de investitori și companiile multinaționale față de sectorul local. Această creștere susținută a productivității industriei și evoluția pozitivă a ratei de angajare confirmă potențialul nostru de a deveni un hub regional,” a precizat Cătălin Butnariu, președinte al RGDA.

Cele mai importante 10 companii românești în 2022 după cifra de afaceri sunt Electronic Arts România, Ubisoft România, Amber Studio, Gameloft România, Green Horse Games, Playtika, Quantic Lab, Super Hippo Games/Nutaku, eRepublik și Whyttest.

INFOGRAFIC Industria dezvoltatoare de jocuri video din România - cea mai semnificativă creștere din istorie

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri video
electronic arts