Infrastructura digitală a Jocurilor Olimpice a fost atacată în timpul ceremoniei de deschidere

Infrastructura digitală a Jocurilor Olimpice a fost atacată în timpul ceremoniei de deschidere
scris 12 feb 2018

Autoritățile sud-coreene au confirmat că în timpul ceremoniei de deschidere a Olimpiadei de Iarnă de la Pyeongchang a avut loc un atac cibernetic.

Ca urmare a atacului, în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă accesul la internet și rețelele wireless au fost oprite. În acest timp, serviciile online ale site-ului oficial, precum printarea biletelor, nu au funcționat.

Oficialii coreeni au confirmat atacul, spunând că, între timp, problemele au fost rezolvate. Aceștia nu dat alte detalii, susținând că cea mai bună politică în aceste cazuri este să nu ofere informații cu privire la atac sau atacatori.

Site-urile care nu folosesc conexiuni HTTPS vor fi marcate ca nesigure de Google Chrome CITEȘTE ȘI Site-urile care nu folosesc conexiuni HTTPS vor fi marcate ca nesigure de Google Chrome

Atacul din timpul ceremoniei de deschidere nu a fost o surpriză totală pentru autoritățile coreene, care au fost avertizate din timp cu privire la această posibilitate. Cu luni înainte de Olimpiadă, oficialii au fost ținta unor mail-uri malițioase care arătau că atacatorii își pregătesc atacul.

Principalii suspecți sunt, ca și în alte cazuri, Coreea de Nord și Rusia. Coreean de Nord din cauza istoricului dintre cele două țări, iar Rusia ca răzbunare pentru excluderea propriilor sportivi din cauza dopajului.

Jocurile Olimpice au loc la 80 de kilometri de granița cu Coreea de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
olimpiada
coreea de sud