Instagram va bloca hashtag-uri care răspândesc informații false legate de vaccinare

Instagram va bloca hashtag-uri care răspândesc informații false legate de vaccinare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mai 2019

După ce a fost criticată că nu face suficient pentru a bloca campaniile împotriva vaccinărilor, Instagram a decis să blocheze hashtag-urile folosite pentru promovarea dezinformărilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La doar o zi după ce o investigație CNN arăta cât de ușor pot fi găsite postări și tag-uri care susțin că vaccinurile ucid și încurajează oamenii să nu-și mai vaccineze copiii, Instagram a decis să ia măsuri.

Astfel, conform oficialilor companiei, vor fi blocate hashtag-urile ce scot la iveală informații privind vaccinarea care se dovedesc false în urma verificărilor.

Noua regulă va intra sub politica generală a rețelei sociale de blocare a conținutului care răspândește informații false, indiferent de domeniul din care fac parte.

Facebook renunță la unele din restricțiile impuse reclamelor la blockchain CITEȘTE ȘI Facebook renunță la unele din restricțiile impuse reclamelor la blockchain

Până acum, Instagram bloca hashtag-urile care conțineau informații false chiar în ele însele. Este vorba de tag-uri precum #vaccinescauseautism sau #vaccinescauseaids.

Acum, vor fi blocate și tag-urile care nu reprezintă ele însele o informație falsă, dar sunt răspândite pentru a grupa și promova informațiile false. În acest caz intră exemple de genul #vaccines1234.

Blocarea unui hashtag înseamnă că acesta nu va apărea în rezultatele căutărilor. De asemenea, link-ul unui tag blocat care se regăsește în cadrul unei postări nu va mai funcționa.

Oficialii Instagram spun că se fac eforturi pentru a combate informațiile false în general dar că, în ciuda progreselor de până acum, acest proces este încă într-o fază incipientă.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
hashtag
vaccinuri
dezinformari