Instagram va interzice accesul persoanelor sub o anumită vârstă

Instagram va interzice accesul persoanelor sub o anumită vârstă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 dec 2019

La crearea unui nou cont de Instagram, utilizatorii trebuie acum să specifice data nașterii. Dacă au sub 13 ani, nu vor avea voie să acceseze rețeaua socială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instagram a decis că este timpul să-i protejeze pe cei mici, după ce vreme de 9 ani, cât a avut nevoie să-și crească și să-și întinerească baza de utilizatori, a închis ochii când venea vorba de vârsta utilizatorilor săi raportată de conținutul și reclamele din cadrul rețelei.

De acum înainte, orice utilizator nou va trebui să completeze data nașterii în cadrul procesului de creare a unui cont nou. Pentru a fi în acord cu legislația din anumite țări, nu vor fi primiți pe Instagram copiii care nu au împlinit 13 ani la data creării contului.

De remarcat că această măsură se aplică doar pentru utilizatorii noi, nu și pentru cei existenți.

Prima franciză Xiaomi din România a fost deschisă. Planuri pentru noi magazine CITEȘTE ȘI Prima franciză Xiaomi din România a fost deschisă. Planuri pentru noi magazine

Utilizatorii actuali, care și-au făcut cont înainte ca această măsură să intre în vigoare, pot continua să folosească Instagram chiar dacă sunt preșcolari.

Instagram spune că, pe viitor, va folosi datele legate de vârsta utilizatorilor săi, pentru a le oferi celor mici informații educative legate de protejarea intimității și configurarea în acest sens a contului.

Snapchat, TikTok și Facebook au deja un proces de verificare a vârstei, Instagram fiind printre ultimele mari rețele sociale care implementează această măsură elementară de protejare a celor de mici.

“Gurile rele” spun că Instagram a făcut acest lucru doar în urma presiunilor și a potențialelor sancțiuni pe care le putea primi pentru că afișează minorilor reclame la produse precum băuturile alcoolice.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram copii
reclame