Intel vinde business-ul de memorii NAND rivalului SK Hynix, tranzacție de 9 miliarde dolari

Intel vinde business-ul de memorii NAND rivalului SK Hynix, tranzacție de 9 miliarde dolari
scris 20 oct 2020

Producătorul sud-coreean de memorii SK Hynix a anunțat preluarea diviziei de memorii NAND a Intel pentru suma de 9 miliarde dolari.

Vestea tranzacției negociate cu SK Hynix a fost primită cu entuziasm și de investitorii Intel, cotațiile acțiunilor companiei intrând într-un ușor trend ascendent. Motivul este acela că vânzarea nu face decât să confirme încrederea companiei în tehnologia 3D XPoint, pe care Intel o dezvoltă de mai mulți ani ca o alternativă superioară celei NAND Flash, arată g4media.ro. Totodată, compania și-a păstrat în portofoliu tehnologia Optane, folosită pentru accelerarea performanței PC-urilor cu ajutorul memoriei 3D XPoint.

Televizorul rulabil LG intră pe piață și costă cât mai multe mașini CITEȘTE ȘI Televizorul rulabil LG intră pe piață și costă cât mai multe mașini

Tranzacția va trebui mai întâi aprobată de autoritățile antitrust, întreaga procedură urmând să fie finalizată în preajma anului 2025.

În urma aprobării inițiale, SK Hynix va plăti către Intel o primă tranșă de 7 miliarde dolari pentru achiziționarea business-ului de memorii NAND, care include transferul proprietăților intelectuale asociate NAND SSD și a angajaților din acea divizie, precum și a facilității Dalian. Proprietatea asupra activelor rămase – brevete legate de proiectarea și fabricarea de wafere NAND, angajați implicați în activitatea de cercetare și dezvoltare, respectiv întreaga forță de muncă a facilității Dalian – va fi transferată în 2025, sub rezerva plății celor 2 miliarde de dolari rămași.

În schimb, pentru SK Hynix achiziția va întări competitivitatea companiei în piața soluțiilor de stocare NAND, mai ales pe nișa SSD-urlor pentru segmentul business. Totodată, compania sud-coreeană își propune să valorifice tehnologia Intel pentru a-și consolida portofoliul de soluții 3D NAND.

viewscnt
Afla mai multe despre
nand
sk hynix