Xiaomi dezvoltă un încărcător wireless care poate încărca un telefon în mai puțin de 20 de minute

Xiaomi dezvoltă un încărcător wireless care poate încărca un telefon în mai puțin de 20 de minute
scris 20 oct 2020

Chinezii de la Xiaomi au prezentat un încărcător wireless extrem de rapid, care poate încărca un smartphone mult mai repede decât majoritatea încărcătoarelor actuale cu fir.

Dacă eficiența consumului și capacitatea bateriilor pentru device-urile mobile par să fi atins un prag greu de trecut cu tehnologia mainstream actuală, producătorii încearcă să îmbunătățească experiența reducând cât mai mult timpul necesar pentru alimentare.

Ideea este ca încărcarea să dureze atât de puțin, încât consumul bateriei și necesitatea alimentării să nu mai reprezinte un stres pentru utilizatori.

FOTO Samsung ar putea grăbi lansarea următorului flagship CITEȘTE ȘI FOTO Samsung ar putea grăbi lansarea următorului flagship

Încărcătorul prezentat de Xiaomi are 80W, ceea ce reprezintă o viteză foarte mare inclusiv față de încărcătoarele cu fir, nu doar cele fără fir. Spre comparație, încărcătorul MagSafe de iPhone 12, pe care Apple îl vinde separat, are 15W.

Cu acest încărcător, o baterie de 4.000mAh, care este cea mai răspândită la ora actuală, are nevoie pentru o alimentare completă de doar 19 minute. În 8 minute se poate alimenta jumătate de baterie.

Xiaomi nu a anunțat și când va lansa pe piață acest încărcător. Producătorul chinez este restant la acest capitolul - anul trecut a prezentat un încărcător cu fir de 100W, care nici acum nu este disponibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
încărcător
wireless