iPhone 15 Pro are un modem mai rapid cu 24% decât iPhone 14 Pro

iPhone 15 Pro are un modem mai rapid cu 24% decât iPhone 14 Pro
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 sep 2023

Modemul mobil folosit de iPhone 15 Pro aduce viteze mobile semnificativ mai mari decât cele de la generația anterioară, arată primele măsurători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Testele făcute în rețelele mai multor operatori mobile de SpeedSmart arată că iPhone 15 Pro este cu până la 24% mai rapid când vinde vorba de transferul datelor mobile prin 5G.

De exemplu, în rețeaua Verizon din Statele Unite, viteza media de download atinsă de iPhone 15 Pro a fost de 243Mbps, comparativ cu vitezele de 195Mbps, la cât ajunge, în medie, iPhone 14 Pro.

iPhone 15 va permite limitarea nivelului de încărcare a bateriei CITEȘTE ȘI iPhone 15 va permite limitarea nivelului de încărcare a bateriei

Câștigul de viteză se datorează, cel mai probabil, faptului cu iPhone 15 Pro folosește un nou modem. Apple nu a anunțat ce modemuri a pus pe noile sale smartphone-uri, însă, SpeedSmart spune că în cazul versiunii Pro este vorba de Snapdragon X70 de la Qualcomm.

La mijloc există un procesor cu AI, care îmbunătățește conexiunea și vitezele de la nivelul frecvențelor 5G cu ajutorul inteligenței artificiale.

Apple tocmai a înnoit contractul cu Qualcomm pentru modemuri 5G până în 2026. De la acea data, se presupune că Apple va începe să folosească modemurile proprii, pe care le dezvoltă în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 15 pro
modem
5g