iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt cotate ca cele mai bune smartphone-uri din punctul de vedere al camerei foto

iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt cotate ca cele mai bune smartphone-uri din punctul de vedere al camerei foto
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 sep 2017

Fără să constituie o mare surpriză, cele două noi smartphone-uri Apple care sunt deja disponibile pe piață, iPhone 8 și iPhone 8 Plus, ocupă primele locuri în ceea ce privește performanța camerelor foto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noile iPhone-uri au făcut obiectul celor mai recente teste profesionale realizate de celebrul sistem de benchmarking foto DxOMark. Ambele au reușit să depășească absolut toate celelalte telefoane testate până în prezent.

Noile iPhone-uri au detronat modelele Pixel și U11 ale celor de la Google respectiv HTC, care împărțeau primul loc în clasamentul foto al smartphone-urilor cu nota 90 din 100.

iPhone 8 a primit nota cumulată 92 – 93 pentru partea foto, iar 90 pentru video. iPhone 8 Plus a primit cel mai mare rating de până acum din istoria acestui top, 94.  Acesta are nota 96 pentru foto și 89 pentru video.

Astfel, iPhone 8 Plus devine cel mai performant smartphone în ceea ce privește camera foto. Acesta este lăudat pentru calitatea fotografiilor și a modului portret, cel care creează, cu ajutorul procesării software, efectul bokeh prin care fundalul este blurat pentru a scoate în evidență subiectul.

Telekom România anunță prețurile pentru noul iPhone 8 CITEȘTE ȘI Telekom România anunță prețurile pentru noul iPhone 8

Aceleași idei sunt valabile per ansamblu și pentru iPhone 8, ceea ce nu este surprinzător ținând cont că acesta folosește aceeași cameră foto. iPhone 8 devine cel mai performant smartphone cu o singură cameră foto.

Punctele slabe ale celor două telefoane, când vine vorba de camera foto, sunt culorile șterse și problemele de focalizare automată în condiții de iluminare slabă. Pe parte video, expunerea și zgomotul în lumină slabă sunt punctele slabe, însă acestea sunt valabile pentru majoritatea telefoanelor.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus au fost lansate pe piață pe 22 septembrie și au prețuri care încep de la 700 de dolari, respectiv 800 de dolari fără taxe.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone 8
iphone 8 plus
apple
smartphone