iPhone-urile își păstrează cel mai bine valoarea, dintre toate smartphone-urile

iPhone-urile își păstrează cel mai bine valoarea, dintre toate smartphone-urile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 nov 2021

Apple și Samsung și sunt producătorii ale căror smartphone-uri se depreciază cel mai puțin în timp, adică pot aduce posesorilor sume mai mari de bani la revânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul dintre cele mai mare mari magazine britanice de telefoane folosite, musicMagpie, a realizat un studiu privind scăderea valorii în timp a acestora, ajungând la previzibila concluzie că iPhone-urile se vând cel mai scump la mâna a doua.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Conform acestui studiu, valoarea iPhone-urilor scade cu 41% după primul an, fiind de departe smartphone-urile cu cea mai mică depreciere. La mare distanță, cu o scădere de 64% din valoarea inițială, vin smartphone-urile Samsung.

Aceeași ordine se păstrează și după doi ani, cu 60% depreciere pentru dispozitivele Apple și 77% pentru cele vândute de Samsung.

Deprecierea la doi ani este un criteriu mai relevant, întrucât oamenii sunt mai dispuși să-și vândă telefoanele după +2 ani decât după un singur an. Din acest punct de vedere, surprinzător, al treilea brand în clasament este OnePlus, care are o depreciere de 78% după doi ani, cu doar un procent mai mult decât Samsung.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

OnePlus își păstrează mai bine valoarea decât smartphone-urile Pixel, produse de Google. Acestea din urmă își pierd, după doi ani, 83% din valoare.

Ultimul într-un top 5 al producătorilor în funcție de depreciere este Huawei. Smartphone-urile companiei chineze își pierd 75% din valoare după un an și 87% după al doilea.

Într-un top 10 al smartphone-urilor cu cea mai mică depreciere a valorii se regăsesc doar iPhone-uri, în frunte cu iPhone 11 și terminând cu iPhone 7 Plus.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
smartphone
apple
samsung
oneplus