Apple a afirmat oficial, pentru prima oară, că produsele sale concurează cu PlayStation, Xbox și Nintendo

Apple a afirmat oficial, pentru prima oară, că produsele sale concurează cu PlayStation, Xbox și Nintendo
scris 31 oct 2021

Produsele Apple concurează ca platforme de jocuri cu Sony Playstation, Microsoft Xbox și Nintendo, a declarat vineri compania în documente depuse la autoritățile de reglementare, fiind pentru prima oară când producătorul de iPhone-uri a afirmat acest lucru, transmite CNBC.

Anterior, Apple a spus doar că se află în concurență cu sistemul Android al Google pentru smartphone-uri și cu Microsoft Windows în cazul computerelor, scrie News.ro.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Concurenții Apple au fost un subiect important într-un proces antitrust de mare profil cu Epic Games de la începutul acestui an, în care Apple a susținut că nu deține monopol, deoarece App Store a concurat cu alte platforme de jocuri care ofereau și jocul Fortnite, dezvoltat de Epic.

App Store a exclus Epic din magazinul său. La momentul respectiv, Apple nu a menționat consolele de jocuri drept concurenți, în documentele depuse la SEC.

În cele din urmă, judecătorul a decis că Apple nu deține monopolul pe piața ”tranzacțiilor cu jocuri mobile”, dar a ordonat companiei să-și schimbe practicile de afaceri și să permită dezvoltatorilor să se conecteze la metode de plată care nu sunt operate de Apple.

Epic Games și Apple fac apel la hotărâre.

Actualizarea din declarațiile financiare anuale a Apple reflectă, de asemenea, câți bani câștigă compania din jocurile de pe telefoanele și tabletele sale.

Potrivit hotărârii judecătorești din procesul cu Epic Games, aproximativ 70% din toate veniturile din App Store provin din aplicațiile de jocuri, care sunt generate de mai puțin de 10% dintre utilizatorii App Store.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

De asemenea, Apple se adresează din ce în ce mai mult jucătorilor în deciziile legate de produse.

În septembrie, Apple a lansat noi modele iPhone 13 Pro, cu afișaje care le pot crește rata de refresh, o caracteristică populară în rândul jucătorilor.

Apple App Store a avut vânzări brute de peste 64 de miliarde de dolari în 2020, potrivit unei analize CNBC.

Apple realizează mai mult profit din jocuri decât companii precum Microsoft, Nintendo, Activision Blizzard și Sony, a scris Wall Street Journal la începutul acestei luni.

Apple a avertizat investitorii în raportul său anual că ar putea fi forțată să facă modificări suplimentare în App Store, ceea ce ar putea reduce numărul de aplicații descărcate și ar putea reduce comisionul pe care Apple îl primește.

Apple ”este, de asemenea, supusă litigiilor și investigațiilor legate de App Store, care au dus la modificări ale practicilor de afaceri ale Companiei și ar putea duce în viitor la modificări suplimentare”, a afirmat compania în declarația depusă la SEC.

Apple încasează un comision cuprins între 15% și 30% pentru descărcările plătite de software, achizițiile în aplicație și abonamentele vândute de aplicații terțe în App Store.

Apple App Store face parte din divizia sa de servicii, care a raportat vânzări de 68,43 miliarde de dolari în anul fiscal 2021, o creștere cu 27% față de anul precedent.

Apple nu publică informații detaliate referitoare la veniturile din abonamente, garanții extinse și publicitate.

Conform datelor Apple, vânzările din activitățile sale de servicii au crescut anul trecut, în principal datorită publicității, App Store și cloud. Dar Apple a avertizat că afacerea sa de publicitate ar putea fi afectată de un control sporit asupra altor companii de tehnologie.

De exemplu, compania obține venituri din acorduri de licențiere cu alte companii pentru serviciile de căutare pe platformele și aplicațiile Companiei, iar unele dintre aceste aranjamente sunt în prezent supuse investigațiilor guvernamentale și procedurilor legale”, a arătat Apple.

Deși Apple nu a numit Google, are un acord de licență profitabil conform căruia Google este motorul de căutare implicit pe iPhone. Departamentul de Justiție a citat ”estimari publice” conform cărora Google plătește Apple între 8 și 12 miliarde de dolari pe an, ca parte a acestei înțelegeri, în cadrul unui proces antitrust împotriva Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
nintendo
xbox