Irakul a blocat aplicația de mesagerie Telegram

Irakul a blocat aplicația de mesagerie Telegram
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2023

Ministerul telecomunicațiilor din Irak a declarat că a blocat aplicația de mesagerie Telegram din motive de securitate națională și pentru a păstra integritatea datelor personale ale utilizatorilor, pe care a spus că aplicația le-a gestionat greșit, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Aplicația este utilizată pe scară largă în Irak pentru mesagerie, dar și ca sursă de știri și pentru partajarea conținutului, scrie News.ro.

ANUNȚ TikTok își schimbă modul de funcționare CITEȘTE ȘI ANUNȚ TikTok își schimbă modul de funcționare

Unele canale conțin cantități mari de date personale, inclusiv numele, adresele și legăturile de familie ale irakienilor.

Ministerul a declarat într-un comunicat că a cerut aplicației să închidă ”platforme care scurg datele instituțiilor oficiale ale statului și datele personale ale cetățenilor... dar compania nu a răspuns și nu a interacționat cu niciuna dintre aceste solicitări. "

”Ministerul Comunicațiilor își afirmă respectul pentru drepturile cetățenilor la libertatea de exprimare și comunicare, fără a aduce atingere securității statului și a instituțiilor sale”, se arată în comunicat. Telegram nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii trimise prin e-mail.

viewscnt
Afla mai multe despre
irak
telegram