Israelul înăsprește condițiile pentru țările interesate să cumpere tehnologiile sale cibernetice de spionaj

Israelul înăsprește condițiile pentru țările interesate să cumpere tehnologiile sale cibernetice de spionaj
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2021

Israelul a anunțat că țările interesate să cumpere tehnologiile sale cibernetice de spionaj vor trebui să se angajeze să le folosească pentru a preveni doar o listă limitată de acte teroriste și delicte grave, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Măsura anunțată de Ministerul Apărării din Israel este cel mai recent pas de îmbunătățire a supravegherii, ca urmare a îngrijorării cu privire la posibilele abuzuri în străinătate ale unui instrument de hacking vândut de firme israeliene precum NSO Group.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Un certificat actualizat care urmează să fie semnat de țările cumpărătoare enumeră în detaliu ceea ce se califică drept ”acte teroriste”, cum ar fi atacuri asupra oamenilor, instalațiilor publice, eturnări de aeronave, eliberarea de substanțe periculoase, precum și ”infracțiuni grave”, cu referire la cele care justifică închisoare de cel puțin șase ani, scrie News.ro.

”Definițiile pentru infracțiuni grave și acte teroriste au fost clarificate pentru a preveni estomparea granițelor în acest context”, a spus Ministerul Apărării.

De asemenea, instituția precizează utilizări care sunt interzise, cum ar fi vizarea persoanelor pentru afiliere politică sau aplicații care încalcă legile de confidențialitate ale acelei țări, pentru care Israelul ar putea revoca licențele și închidereasistemelor.

Israelul a fost presat să controleze exporturile de programe spion începând din iulie, când un grup de organizații internaționale de știri a relatat că instrumentul Pegasus al NSO a fost folosit pentru a accesa telefoanele jurnaliștilor, oficialilor guvernamentali și activiștilor pentru drepturile omului din mai multe țări.

Aceste informații au determinat Israelul să revizuiască politica de exporturi cibernetice, administrată de Ministerul Apărării.

Luna trecută, Israelul a redus lista țărilor eligibile să cumpere tehnologiile sale cibernetice.

NSO a negat orice abatere, spunând că își vinde software-ul doar guvernelor și agențiilor de aplicare a legii și că are măsuri de protecție pentru a preveni utilizarea abuzivă a acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
spionaj