Iulian Stanciu: eMAG va deveni profitabil în 2018 sau 2019, când afacerile vor depăși un miliard de euro

Iulian Stanciu: eMAG va deveni profitabil în 2018 sau 2019, când afacerile vor depăși un miliard de euro

Iulian Stanciu, acționar Dante International

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 oct 2016

eMAG, cel mai mare retailer local online, va reveni pe profit în 2018 sau 2019, după câțiva ani de pierdere, spune omul de afaceri Iulian Stanciu, managementul și acționarii Dante International având ca obiectiv în această perioadă creșterea afacerilor și investitițiile în tehnologii IT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Deocamdată avem ca obiectiv creșterea afacerilor, și aici investim mult în tehnologii IT care optimizează, automatizează sau scalează procesele de business actuale. Estimăm că Dante International, administratorul eMAG, va fi o companie profitabilă în 2018-2019”, a spus Stanciu.

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, Dante International a consemnat în intervalul 2012 – 2015 o pierdere netă totală de 184,6 milioane de lei.

De la înființare, în anul 2002, și până la finele anului trecut, compania a înregistrat un rezultat negativ cumulat de 195,7 milioane de lei și un profit net total de 16,5 milioane de lei. Astfel, diferența dintre cei indicatori este negativă și se ridică la 179,2 milioane de lei.

“Pentru acționarii Dante International, profitabilitatea nu este focusul actual. Societatea investește foarte mult în tehnologie pentru a deveni un shopping mall național, deschis non-stop și foarte aproape de clienți. Spre deosebire de un shopping mall clasic, unde amortizarea clădirii se face în 20 sau 40 de ani, în cazul nostru toate costurile vin imediat și să văd în rezultatul net al societății. Din acest motiv avem și parteneriatul pe termen lung cu Naspers. Toate aceste investiții, semnificative de altfel, vor aduce beneficii în viitor, iar creșterea eMAG va fi puternică în anii următori. Astfel, costurile vor coborî sub venituri și vom intra pe plus”, spunea Stanciu într-o conferință desfășurată la finele lunii august.

RCS&RDS se apropie de 3 milioane de clienți la serviciile de voce și date Digi Mobil CITEȘTE ȘI RCS&RDS se apropie de 3 milioane de clienți la serviciile de voce și date Digi Mobil

Anul trecut, Dante International a investit 48 milioane de euro, din care 15 milioane de euro în dezvoltarea platformei eMAG și 24 milioane de euro pe plan internațional.

Potrivit datelor companiei, afacerile cumulate ale eMAG în România, Bulgaria, Ungaria și Polonia au atins 1,95 miliarde de lei, cu 56% mai mult față de 2014.

În România, afacerile au crescut cu 36,4%, la 1,7 miliarde de lei, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanțelor.

“În acest an, anticipăm o creștere a afacerilor de 40-45%, iar în 2017 nivelul comenzilor pe eMAG, inclusiv cele primite de sell-erii din platforma Marketplace, va atinge un miliard de euro. În 2018, doar eMAG va avea afaceri de miliard de euro”, a mai spus Stanciu atunci, la conferință.

Dante International are ca acționari pe Intervision (Services) Holdings BV (Olanda), o companie deținută de grupul sud-african Naspers, cu o participație de 77,44%, și Iulian Stanciu - 22,56%.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
dante international
profit
afaceri