Preluarea Fashion Days de către eMAG s-a încheiat. Transferul acțiunilor a fost aprobat în aprilie

Preluarea Fashion Days de către eMAG s-a încheiat. Transferul acțiunilor a fost aprobat în aprilie
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 mai 2016

Operatorul celui mai mare retailer online local, eMAG, și omul de afaceri Iulian Stanciu au preluat toate acțiunile Fashion Days Shopping, firma care administrează www.fashiondays.ro, potrivit unei hotărâri a acționarilor Fashion Days Shopping adoptate în data de 12 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, Fashion Days Group (Elveția) a vândut către Dante International un pachet de acțiuni reprezentând peste 99,9% din acțiunile deținute la Fashion Days Shopping SRL București.

De asemenea, firma din Elveția a cesionat către omul de afaceri Iiulian Stanciu o acțiune deținută la Fashion Days Shopping SRL București.

Valoarea transferului nu a fost dată publicității. În total, operațiunea a vizat un număr de 719.143 acțiuni, cu o valoare nominală de 10 lei.

Acționarii Dante International sunt Intervision (Services) Holdings BV (Olanda) – 76,38% și Iulian Stanciu – 23,61%.

Firma din Olanda este controlată de grupul sud-african Naspers. Preluarea Fashion Days a fost precedată de avizul Consiliul Concurenței, care a fost obținut în septembrie 2015.

Iohannis și Cioloș schimbă legislația achizițiilor pentru spitale și impun noi norme de control al dezinfectanților CITEȘTE ȘI Iohannis și Cioloș schimbă legislația achizițiilor pentru spitale și impun noi norme de control al dezinfectanților

În noiembrie 2015, șeful Fashion Days Shopping, Răzvan Predica, a declarat pentru Profit.ro că www.fashionddays.ro va fi verticala de fashion pentru business-ul e-commerce al eMAG, urmând să gestioneze atât platforma de fashion a eMAG, cât și cea a Fashion Days.

Astfel, Fashion Days a devenit un magazin online clasic, cu un stoc mai mare disponibil și cu livrare rapidă.

Predica spunea atunci că achiziția de către eMAG va aduce nu numai eficiență operațională, ci și accesul la o bază de 1,4 milioane de clienți anual.

În România, unde are afaceri anuale de 20 milioane euro, cei mai mulți clienți ai Fashion Days provin din București, Cluj, Timișoara și Brașov.

Fashion Days are trei depozite la ieșirea din Capitală spre autostrada București-Pitești de unde livrează produse către România, Ungaria și Bulgaria, dar și alte state. Până în 2015, Fashion Days avea operațiuni în nouă state din Europa de Est.

Fashion Days a fost înființată în 2009 de antreprenori elvețieni, iar din 2011 este parte a grupului Naspers.

În aprilie 2015, eMAG a anunțat că a început demersurile pentru preluarea Fashion Days.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
dante
fashion days
preluare