Japonia va instala dispozitive de rețea wireless pentru 5G pe semafoare

Japonia va instala dispozitive de rețea wireless pentru 5G pe semafoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2019

Guvernul japonez a aprobat un proiect pentru instalarea dispozitivelor de rețea wireless pentru 5G pe semafoarele din întreaga țară, pentru a sprijini furnizarea serviciilor tehnologiei 5G, scrie publicația The Japan Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tehnologia rețelei 5G necesită mai multe spoturi de releu decât serviciile actuale 4G, deoarece utilizează unde radio scurte care nu pot trece prin clădiri. Dar există o lipsă de locații adecvate pentru noile stații de bază, deoarece cele existente deja dispun de echipamente pentru serviciile actuale. Prin urmare, guvernul va permite utilizarea a 208.000 de semafoare pentru implementarea noului echipament 5G, estimând că instalarea rețelei va fi finalizată până la sfârșitul lunii martie 2026, scrie News.ro.

Telekom: Vrem mai multă telefonie mobilă, dar concomitent cu diminuarea graduală a telefoniei fixe CITEȘTE ȘI Telekom: Vrem mai multă telefonie mobilă, dar concomitent cu diminuarea graduală a telefoniei fixe

Noul serviciu wireless este capabil să trimită și să primească date de aproximativ 100 de ori mai rapid decât actuala rețea 4G. Utilizatorii de smartphone-uri, de exemplu, vor putea descărca un film de două ore în doar trei secunde.

Patru operatori de telefonie mobilă - NTT Docomo Inc., KDDI Corp., SoftBank Corp și gigantul de comerț electronic Rakuten Inc. - intenționează să lanseze servicii de 5G în întreaga țară în 2020, după ce Ministerul de Interne și Comunicații le-a alocat benzile de frecvență în luna aprilie.

Pe lângă utilizarea semnalelor de trafic pentru livrarea rețelei 5G, guvernul intenționează, de asemenea, să le actualizeze cu funcții de comunicare care le permit să colecteze mai multe date de trafic.

Guvernul japonez promovează serviciul de generație următoare pe fondul concurenței crescânde cu alte națiuni, precum Statele Unite și China, și speră să preia conducerea în dezvoltarea și utilizarea 5G. Rețelele super-rapide sunt, de asemenea, de așteptat să contribuie la dezvoltarea tehnologiei pentru mașinile autonome, fără șofer, și pentru a realiza alte descoperiri tehnologice, cum ar fi permiterea mașinilor de construcții și a roboților să funcționeze de la distanță.

Cea mai rapidă baterie de smartphone din lume se încarcă în 13 minute CITEȘTE ȘI Cea mai rapidă baterie de smartphone din lume se încarcă în 13 minute

Cei patru operatori de telefonie mobilă au declarat că nu vor folosi echipamente fabricate de Huawei Technologies Co., lider în domeniul serviciului wireless de generație următoare, sau ZTE Corp, o altă companie de telecomunicații din China.

Guvernul din Japonia a decis în decembrie să excludă în mod efectiv cele două firme de la achizițiile publice ca urmare a preocupărilor Statelor Unite asupra presupuselor relații strânse a companiilor cu guvernul chinez.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
japonia
semafoare