Justiția germană aplică o înfrângere Facebook în privința culegerii de date personale

Justiția germană aplică o înfrângere Facebook în privința culegerii de date personale
scris 24 iun 2020

Cea mai înaltă jurisdicție germană a ordonat marți Facebook să înceteze colectarea automată și fără acord specific a datelor utilizatorilor aplicațiilor sale precum Whatsapp sau Instagram, transmit AFP și dpa.

"Nu există nicio îndoială cu privire la poziția dominantă a Facebook pe piața rețelelor sociale, și nici asupra utilizării acestei poziții dominante", a argumentat Curtea Federală de Justiție în decizia sa.

Acesta confirmă o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de autoritatea națională în domeniul concurenței, scrie Agerpres.

Microsoft închide Mixer, după ce a plătit zeci de milioane de dolari pentru a aduce streameri de pe alte platforme CITEȘTE ȘI Microsoft închide Mixer, după ce a plătit zeci de milioane de dolari pentru a aduce streameri de pe alte platforme

Gigantul american a depus ulterior recurs contra Oficiului german anti-cartel în fața unui tribunal care i-a dat câștig de cauză.

Verdictul celei mai înalte jurisdicții infirmă decizia tribunalului și aplică o înfrângere grupului american.

Cazul se va întoarce acum la Înalta Curte regională din Dusseldorf pentru o decizie finală.

"Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere", a justificat președintele Curții Federale, Peter Meier-Beck.

Decizia acesteia se aplică cu efect imediat pentru Facebook, care trebuie să-și revizuiască clauzele contractuale.

Justiția germană reproșează Facebook că abuzează de poziția sa dominantă, impunându-le clauze contractuale abuzive utilizatorilor diferitelor sale platforme.

Autoritățile germane impun Facebook să solicite "acordul explicit" asupra anumitor clauze din partea celor în jur de 30 milioane de utilizatori din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
facebook