Apple a prezentat o nouă versiune a sistemului de operare iOS

Apple a prezentat o nouă versiune a sistemului de operare iOS
scris 23 iun 2020

iOS 14 va include numeroase noutăți, inclusiv pe partea de intimitate. Multe dintre acestea, însă, sunt inspirate de la principalul concurent.

La mulți ani după Android, iOS va suporta widget-uri care pot fi plasate pe ecranul principal. Până acum, widget-urile de iOS își găseau locul pe un ecran separat. Acum, widget-urile și aplicațiile vor împărți aceleași ecrane.

O altă noutate este App Library. În iOS 14, utilizatorul va putea afișa pe ecranul principal doar cele mai frecvent folosite aplicații. Asta pentru că va exista acest App Library, care va conține toate aplicațiile instalate într-o instanță separată de ecranul principal. În mare măsură, această funcție seamănă cu App Drawer din Android.

Chrome va consuma mai puțină memorie pe Windows 10 CITEȘTE ȘI Chrome va consuma mai puțină memorie pe Windows 10

În noul App Library, aplicațiile vor fi organizate automat pe categorii. În partea de sus a ecranului va exista un câmp de căutare pentru localizarea rapidă a unei aplicații.

iOS 14 va aduce și un mod picture-in-picture similar celui de pe iPad. Filmele și comunicările video rulate în aplicații precum Netflix sau FaceTime vor continua să ruleze într-un chenar mic, poziționat deasupra altor elemente, după părăsirea aplicației.

În noua versiune, utilizatorii vor putea, în final, să-și aleagă aplicațiile implicite pentru email și navigare pe internet - un aspect peste care Apple a trecut fără să intre în detalii.

Siri nu mai ocupă întreg ecranul când este activată, ci doar o mică zonă din partea de jos. Asistentul virtual al celor de la Apple poate acum să trimită și mesaje audio.

Apple a anunțat și o nouă aplicație, care va fi preinstalată în sistemului de operare. Se numește Translate, suportă 11 limbi (nu și româna) și poate face traduceri offline.

Și alte aplicații Apple, precum Safari, Maps și Messages vor veni cu unele noutăți, precum suportul pentru mersul cu bicicleta din Maps sau avertizările în cazul parolelor compromise din Safari.

Dincolo de noile facilități, ceea mulți utilizatori își doresc de la iOS 14 este să nu fie la fel de plin de bug-uri ca iOS 13.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
iphone