Kaspersky încearcă să-și recâștige credibilitatea prin mutarea unei părți a infrastructurii în Elveția

Kaspersky încearcă să-și recâștige credibilitatea prin mutarea unei părți a infrastructurii în Elveția
scris 16 mai 2018

Producătorul rus de soluții de securitate Kaspersky a anunțat că va deschide în Elveția primul „Centru pentru transparență”, unde-și va muta o parte a infrastructurii folosite.

Kaspersky Lab va muta o serie de procese cheie din Rusia în Elveția, printre care și cele privind păstrarea și procesarea datelor clienților din majoritatea regiunilor, precum și asamblarea software-ului, inclusiv actualizările privind detecția amenințărilor.

Compania rusă promită că, până la finele anului viitor, informațiile clienților din Europa, America de Nord, Singapore, Australia, Japonia și Coreea de Sud vor fi stocate și procesate în centrele de date din Elveția.

Cei de la Kaspersky merg și mai departe, dorind ca mutarea și operațiile transferate în Elveția să fie supervizate de un terț tot din Elveția.

HTC va lansa un smartphone bazat pe tehnologia Blockchain CITEȘTE ȘI HTC va lansa un smartphone bazat pe tehnologia Blockchain

„Inițiativa Globală pentru Transparență, anunțată în octombrie 2017, reflectă angajamentul Kaspersky Lab de a asigura integritatea și credibilitatea produselor sale. Noile măsuri reprezintă următorii pași în dezvoltarea inițiativei, dar reflectă, în același timp, disponibilitatea companiei de a colabora pentru a răspunde provocărilor tot mai mari puse de fragmentarea industriei și scăderea încrederii. Încrederea este esențială în securitatea cibernetică, iar Kaspersky Lab înțelege că ea nu este acordată automat, ci trebuie să fie câștigată prin intermediul transparenței și al responsabilității” se arată în comunicatul de presă.

Kaspersky Lab va muta la Zurich și un set de instrumente de programare utilizate pentru a asambla software-ul din codul sursă. Înainte de sfârșitul acestui an, produsele Kaspersky Lab și bazele de date cu reguli de detecție a amenințărilor vor începe să fie asamblate și semnate digital în Elveția, înainte de a fi distribuite către dispozitivele clienților din toată lumea.

De asemenea, codul sursă al produselor Kaspersky Lab și actualizările software vor fi disponibile pentru evaluarea instituțiilor responsabile, într-un Centru pentru Transparență dedicat, care va fi și el găzduit în Elveția și urmează să fie deschis în cursul acestui an.

În aprilie, Twitter a confirmat că a blocat reclamele companiei Kaspersky Lab de pe rețeua de socializare, argumentând că modelul de business al companiei de cyber-security cu sediul la Moscova sunt în conflict cu regilile sale privind publicitatea și citând acuzațiile Guvernului SUA, care suspectează legături cu serviciile secrete ruse.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
kaspersky
securitate