LG va folosi inteligența artificială în noua sa serie de televizoare inteligente

LG va folosi inteligența artificială în noua sa serie de televizoare inteligente
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 ian 2019

Producătorul coreean LG și-a prezentat noua serie de smart TV-uri pentru 2019, o serie care se laudă, printre altele, cu reglaje automate realizate de AI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

LG a anunțat șase modele noi de televizoare inteligente, ce vor fi comercializate anul acesta. Patru dintre acestea, Z9, W9, E9 și C9, au ecrane de tip OLED, în vreme ce modelele SM9X și SM8X sunt LCD.

Una dintre premierele aduse de această noua serie este suportul pentru rezoluția 8K (de 16 ori mai mare decât full HD) disponibil în cazul modelelor Z9 de 88 de inch și SM99 de 75 de inch.

De asemenea, acestea sunt primele televizoare LG care, pe lângă Google Assistant, funcționează și cu Alexa, asistentul digital al celor de la Amazon. Telecomenzile televizoarele au chiar un buton dedicat special lansării unuia din cei doi asistenți.

Capitalizarea bursieră a Apple a scăzut cu 55 de miliarde de dolari după reducerea estimărilor de vânzări CITEȘTE ȘI Capitalizarea bursieră a Apple a scăzut cu 55 de miliarde de dolari după reducerea estimărilor de vânzări

Noile televizoare LG sunt și primele care oferă suport pentru cea mai nouă versiune de HDMI, 2.1. Aceasta dispun de o lățime de bandă mai mare, permițând redarea conținutului 8K cu 60 de cadre pe secundă sau 120 de cadre pe secundă pentru 4K.

Procesorul Alpha 9 care stă la baza acestor televizoare integrează algoritmi de AI care, conform producătorului, vor fi capabili să facă reglări automate de sunet și imagine în funcție de mediu, sursa video și tipul conținutului.

LG nu a anunțat când vor fi disponibile și cât vor costa noile televizoare. Este cert, însă, că acestea vor avea prețuri prohibitive.

Modelul actual de top W7 de 77 inch al celor de la LG costă în jurul a 15.000 de dolari, un preț asemănător având și primul televizor 8K al celor de la Samsung.

viewscnt
Afla mai multe despre
lg
tv
smart
lcd
oled