Extremiștii islamici au preluat controlul asupra conturilor vechi de Twitter pentru a răspândi propagandă teroristă

Extremiștii islamici au preluat controlul asupra conturilor vechi de Twitter pentru a răspândi propagandă teroristă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 ian 2019

O vulnerabilitate veche a rețelei sociale Twitter este folosită în prezent de extremiști pentru a dobândi acces la conturi și a propaga mesaje de promovare ale Statului Islamic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Experții în domeniul securității cibernetice au avertizat Twitter că numeroase conturi care există încă de la începuturile rețelei sociale au fost preluate recent de hackeri ai Statului Islamic care le folosesc pentru a răspândi propagandă.

Conturi inactive de ani buni au început din nou să posteze mesaje, de această dată în limba arabă și cu retorică favorabilă grupărilor teroriste. Așa a fost remarcată noua strategie a extremiștilor, care a atras deja acțiuni din parte celor de la Twitter care au dezactivat deja o parte a conturilor compromise.

Windows 10 devine cel mai folosit sistem de operare CITEȘTE ȘI Windows 10 devine cel mai folosit sistem de operare

Extremiștii profită de pe urma faptul că, la începuturi, nu era obligatorie verificarea adreselor de e-mail asociate conturilor de Twitter.

De asemenea, sunt căutate conturi asociate unor adrese de mail care nu mai există, iar hackeri recrează adrese de mail cu numele asociate conturilor vechi de Twitter pentru a genera parole noi.

Conturile preluate fie postează mesaje și conținut multimedia nou, fie sunt folosite pentru a transmite mai departe mesajul altor conturi deținute de extremiști.

Din august 2015, Twitter a șters peste un milion de conturi pentru răspândirea propagandei teroriste. Peste 200.000 de conturi au fost eliminate pentru acest motiv doar în prima jumătate a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
terorist
hackeri